Agenda

Kamperveen zaterdag 16 februari

Dynamische Oordeelsvorming met spel en beweging

Cursus o.l.v. Madeleine de Vletter-Wulff.

Wil je een andere kijk krijgen op een probleem of vraag waar je mee rondloopt?

Dan kan deze cursus daar op inzichtelijke en speelse wijze bij helpen.

Krijg hiertoe eerst helder waar het om draait bij dynamische oordeelsvorming. En kom innerlijk en uiterlijk in beweging met verschillende spelvormen en de bewegingskunst bedrijfs-euritmie.

Vervolgens kun je de inzicht- en uitzichtgevende werking ervaren van de basistoepassing 'probleemverkenning'.

Ten slotte bewerkstellig je het omvormingsproces 'van probleem naar project', vanuit elementaire vragen.

Je leert om op een dynamische manier met een vraagstuk om te gaan, zodat je dit ook voor jezelf kunt toepassen bij introvisie.

Madeleine is coach voor persoonlijke ontwikkeling, opleider en cursusleider bij Speel Wie Je Bent; en zij is trainer dynamische oordeelsvorming bij stichting Dialoog (www.dialoog.net).

zaterdag 16 februari 10:30-16:00 uur

Speel wie je bent
Zuideinde West 3, Kamperveen

06 1644 8660

www.inspel.nl

print dit item
Deventer vanaf vrijdag 22 februari

Meditatie en geestelijke ontwikkeling van de chakra's

Tweedaagse meditatie- en gebedworkshop o.l.v. Walter de Zeeuw en Marijke Sies.

Tweede dag 22 maart

Wie de weg van innerlijke ontwikkeling en scholing gaat, krijgt ‘als van zelf’ te maken met vele veranderingen. Die vele veranderingen zijn een gevolg van de ontwikkeling in de lotusbloemen of chakra’s. In het bijzonder door wat Rudolf Steiner hierover heeft verteld, is het inzicht gegroeid dat chakra’s nog zoveel meer zijn dan algemeen bekend is. In het boek ‘De weg tot inzichten in hogere werelden’ beschrijft hij: “door het gaan van die innerlijke scholingsweg, ook wel de Moderne Inwijdingsweg genoemd, beginnen de chakra’s op te lichten”. En vervolgt hij: “Chakra’s zijn geestelijke organen, ‘organen van de ziel’, kwetsbaar en grotendeels nog in ruste (‘slapend’). Voor de toekomstige ontwikkeling van de mens is het van evident belang, dat de chakra’s worden vergeestelijkt. Een ontwikkeling die we zelf, doelbewust ter hand hebben te nemen”.

Meditatie & gebed

In deze workshop maak je kennis met de bijzondere meditatie/gebedsvorm die wij al enige jaren met groepen beoefenen. Waar ‘gewone’ meditatie veelal gericht is op innerlijke stilte en bewuster gewaarworden wat er in ons leeft, is de chakra/Onze Vader-meditatie gericht op het bewust voelend waarnemen van deze zielenorganen; we komen in verbinding met deze geestelijke organen en tegelijk met het Hoger Zelf.

Door het samengaan van meditatie met het Onze Vadergebed, roept dit gebed in ons hart en ziel innerlijke krachten op, die ons stapje voor stapje naar een hoger bewustzijn brengen.

Inclusief meditatie cd

Kosten afhankelijk van inkomen

Aanmelden noodzakelijk

vrijdag 22 februari 09:30 uur

vrijdag 22 maart

De Innerlijke Werkplaats
Fré Cohenstraat 6, Deventer

06 1389 2072

www.walterdezeeuw.nl

print dit item
Zwolle, Stadshagen vanaf dinsdag 26 februari

Vitale voeding

Cursus o.l.v. Petra Essink.

Leer tijdens deze cursus van zes dinsdagavonden op een nieuwe holistische manier naar je voeding kijken. En geef je voedselaankoop-, kook- en eetgedrag daarmee een vitale schwung! Inspiratiebron: biodynamische landbouw.

26 feb: Wat is vitale voeding?

5 mrt: Voeding en de vier natuurrijken

12 mrt: Kijken naar levensprocessen

19 mrt: Wat is het verschil tussen wortels, bladgroente en vruchten?

26 mrt: Melk, holistisch bekeken

2 april: Hoe herken ik vitale voeding? Hoe kook ik vitaal?

Kosten:

Complete cursus: 90, 00 Losse avond: 17, 50. Incl koffie/thee en taart.

Avonden zijn ook los te bezoeken.

dinsdag 26 februari 19:30 uur

dinsdag 2 april

De Stadshoeve
Oude Wetering 13, Zwolle, Stadshagen

06 4862 3741

www.petraessink.nl

print dit item
Groningen vanaf woensdag 27 februari

Kiemkracht in ons zelf en in de natuur

Euritmiecursus o.l.v. Connie Oterdoom.

Met beweging navoelen van het innerlijke gebaar. Met zijn oerprincipes van het ontvouwen, strekken, richten naar de zon.

Vijf woensdagavonden 27 februari – 6 maart – 13 maart – / – 27 maart – 3 april 2019

Tijd: 19.30 uur inloop 20.00 uur begin tot 21.45 uur.

Kosten € 72,50

Overmaken is aanmelden. Aanmelden zo spoedig mogelijk, met vermelding van uw telefoonnummer en emailadres (schrijf 'at' in plaats van @).

IBAN NL 45 TRIO 0338 5295 19 t.n.v. Euritmienoord Groningen

In overleg kan deze cursus ook elders worden aangeboden.

woensdag 27 februari 20:00 uur

woensdag 3 april 21:45 uur

Christengemeenschap
Lauwerstraat 3, Groningen

06 3069 3420

uitgebreide informatie...

www.euritmienoord.nl

print dit item
Enschede vanaf woensdag 27 februari

Studiegroep Apocalyps

Negen inspirerende studieavonden (woensdag) met een groots alomvattend thema: de Apocalyps of ook wel de Openbaring naar Johannes.

Het huidige wereld- en mensbeeld reduceert de mens tot een nietig stofje in het wereldbestel. Een klompje nietszeggende moleculen dat toevallig ontstaan is en niet meer dan via de 'survival of the fittest' d.m.v. zijn denkvermogen, een tikkeltje beter presteert dan de andere levende wezens.

Het bestuderen van de Apocalyps nodigt uit tot iets anders. Door het waarnemen van je eigen denken en je vragen te stellen naar de herkomst, gebruik en toekomst van je bewustzijn kun je tot iets veel vruchtbaarders komen: de mens als door en door geestelijk wezen, als levende uitdrukking van het centrum van de oneindige grote kosmos.

Het boek de Apocalyps naar Johannes zit zo vol beelden dat het bij menigeen kan gaan duizelen. De vier ruiters op een paard, het verbreken van de zeven zegels, de zeven bazuinen, de jonkvrouw staand op de maan. Hoe moeten we al deze machtige beelden duiden? Velen denken dat de Apocalyps het einde van de wereld inluidt.

De Apocalyps bestuderende kunnen we beter concluderen dat het een nieuwe fase inluidt en de mens aanspoort zich daarmee te verhouden vanuit inzicht en vrije wil. De Apocalyps inspireert, zet in gang en doet een groot beroep op de lezer.

Op een intensieve, speelse en praktische wijze pogen wij, met verhalen, waarnemingsoefeningen, spelvormen, gesprekken en tekeningen, het boek de Apocalyps naar Johannes voor de deelnemer te ontsluiten. Het inzetten van sprookjes en mythen vormt een belangrijk onderdeel van de lessen, evenals het duiden van de dierenriem, tarotkaarten en de zeven Apocalyptische zegels.

In deze creatieve studiegroep zullen we op zoek gaan naar het wezen van de wereldontwikkeling en de mens die daarin prominent een alomvattende plek inneemt. Hierdoor kan het zijn dat de deelnemer zich een nieuwe plek weet te verwerven in diens huidige persoonlijk leven.

Voor iedereen die geïnteresseerd is om binnen het kader van een creatieve studiegroep grote maatschappelijke thema's te verkennen, te verdiepen en bereid is zichzelf te ontwikkelen en uit te dagen.

Vrijwillige bijdrage of € 15,00 / avond

De avonden zijn zo vormgegeven dat ze onafhankelijk van elkaar te volgen zijn.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen of zich aanmelden bij Wim Wolbrink via mail of telefoon.

Wim Wolbrink vertelt al vele jaren verhalen in binnen- en buitenland op festivals, in theaters, bedrijven en bij mensen thuis. Leuke, spannende, meeslepende verhalen. Mythen, sagen, legenden, fabels en wonder tales.

Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink genoten aan het Emerson College in East Sussex, Engeland. Wim is naast verteller en docent ook menskundig adviseur. Verder organiseert hij symposia en festivals waarin het vertellen een prominente plek heeft.

Sinds zijn laatste studie in Engeland verzorgt hij meer en meer inspirerende workshops, trainingen en studiegroepen waaronder:

woensdag 27 februari 20:00 uur

woensdag 24 april 21:30 uur

Vrije School Enschede
Olieslagweg 138, Enschede

074 242 2696 / 06 1334 7333

www.nationalevertelschool.nl/event/werken-met-verhalen-2

print dit item
Uithuizermeeden vanaf maandag 4 maart

Kiemkracht in onszelf en in de natuur

Euritmiecursus door Connie Oterdoom.

Met beweging navoelen van het innerlijk gebaar.

Ontvouwen, strekken, richten naar de zon.

Poezie kan ons helpen tot anders kijken en luisteren.

Data;

maandag 4 maart 2019 starten om 13.15 uur tot 14.15 uur

maandag 11 maart

maandag 18 maart

We drinken een kopje thee achteraf

Een financiele bijdrage met een richtbedrag van € 5,00 per keer wordt geschonken aan de Eemstuin, vrijwillgers van de Eemstuin zijn vrijgesteld.

maandag 4 maart 13:15 uur

maandag 18 maart

Biologisch-dynamische boerderij De Eemstuin
paaptilsterweg 7, Uithuizermeeden

06 1672 0403

print dit item
Hengelo (Ov) vrijdag 8 maart

Bevroren Stilte

Theaterproductie door de Euritmie Projectgroep Zutphen, onder regie van Chantal Heijdeman en met verteller Manjo Joosten.

Bevroren Stilte is een theaterproductie rondom de levensgeschiedenis van de doofstom geboren winterlandschap schilder Hendrick Avercamp.

Op basis van het jeugdboek "de Stomme van Kampen" van Thea Beckman schreef Manjo Joosten het script, waaruit deze theatrale euritmievoorstelling is ontstaan.

Door dichtkunst, spel en muziek, poëzie in euritmische beweging, en door de kostuums is het tot een klank-en kleurrijk tableau geworden.

Regie: Chantal Heijdeman

Verteller: Manjo Joosten

Spel en Euritmie: Annet Cranendonck, Ondine Gordijn, Kees van Hof, Ineke Lauer, Michel Lauer, Elbert Slikkerveer, Andrea Wellenstein.

Muziek: Ingeborg Bachman (blokfluiten) en Elbert Slikkerveer (gitaar)

Gedichten: Christine Ellis,

Kleding: Elizabeth van Wensveen.

Belichting: Rogier van der Kruk en Ramie Ramou

vrijdag 8 maart 20:00-21:15 uur

Kamak Theater
Esrein 15, Hengelo (Ov)

www.uiteigenbeweging.org

print dit item
Kampen woensdag 13 maart

Bevroren Stilte

Theaterproductie door de Euritmie Projectgroep Zutphen, onder regie van Chantal Heijdeman en met verteller Manjo Joosten.

Bevroren Stilte is een theaterproductie rondom de levensgeschiedenis van de doofstom geboren winterlandschap schilder Hendrick Avercamp.

Op basis van het jeugdboek "de Stomme van Kampen" van Thea Beckman schreef Manjo Joosten het script, waaruit deze theatrale euritmie voorstelling is ontstaan.

Door dichtkunst, spel en muziek, poëzie in euritmische beweging, en door de kostuums is het tot een klank-en kleurrijk tableau geworden.

Regie: Chantal Heijdeman

Verteller: Manjo Joosten

Spel en Euritmie: Annet Cranendonck, Ondine Gordijn, Kees van Hof, Ineke Lauer, Michel Lauer, Elbert Slikkerveer, Andrea Wellenstein.

Muziek: Ingeborg Bachman (blokfluiten) en Elbert Slikkerveer (gitaar)

Gedichten: Christine Ellis,

Kleding: Elizabeth van Wensveen.

Belichting: Rogier van der Kruk en Ramie Ramou

Kaartreservering: bij de Stadsschouwburg.

Mogelijkheid tot het combineren met een stadswandeling in het teken van Hendrick Avercamp, met inbegrepen een bezoek aan het museum, met schilderijen van Hendrick Avercamp en beeldrijke informatie over het leven in zijn tijd (informatie: 06-10659049)

woensdag 13 maart 20:00-21:15 uur

Stadsgehoorzaal Kampen / Vestzaktheater
Burgwal 84, Kampen

www.uiteigenbeweging.org

print dit item
Groningen donderdag 14 maart

Zangworkshop met Christiaan Boele

Christiaan Boele is geïnspireerd door het werk ("der Schule der Stimmenthüllung") van de Zweedse sopraan mevrouw Valborg Werbeck- Svärdström (1876-1972).

Zij ging er vanuit dat ieder een zangstem heeft, die alleen maar hoeft te worden ontdekt en ontdaan van belemmeringen, opdat de stem vrij kan klinken.

Deze workshop is voor een ieder toegankelijk.

Kosten: € 17,50

Info en aanmelding via e-mail bij Renée Smits.

Graag aanmelden voor 5 maart i.v.m beperkte ruimte.

donderdag 14 maart 19:30-21:30 uur

Lauwersstraat 3, Groningen

print dit item
Leeuwarden vrijdag 15 maart

De Kabbala en Joodse mystiek

Lezing door Hidzer Postma, kenner van de Kabbala, Joodse mystiek en antroposofie.

Ter inleiding wordt ingegaan op de achtergrond en inhoud van de Kabbala en Joodse mystiek. Vervolgens komt aan de orde hoe de inhoud van de Kabbala en Joodse mystiek zich verhoudt tot de Antroposofie. Er wordt o.a. ingegaan op de driegeleding en wezensdelen. Hidzer neemt ons mee aan de hand van zijn eigen ontwikkelingsweg. En er is ruimte voor gesprek.

Kosten: € 7,50

Graag aanmelden per mail.

vrijdag 15 maart 20:00-22:00 uur

Druifstreek 61, Leeuwarden

www.antroposofieinfriesland.nl

print dit item
Olst zaterdag 16 maart

Aarden

Workshop boetseren o.l.v. Frederik van den Berg.

We gaan ervaren hoe het is om met grote hoeveelheden klei te werken.

Door op een levendige ritmische manier te boetseren komen we in contact met onszelf

en zo al doende echt te aarden.

De fysieke beleving nà het boetseren kan heel krachtig zijn.

Juist in onze digitale tijd geeft verbinden met de aarde houvast.


Vitaal het voorjaar in? Meld je aan!

Kosten € 70,00

Frederik maakt deel uit van een groep kunstzinnig therapeuten die een samenwerkingsverband vormt in “Klei.nu”. Wij scholen ons sinds 2009 aan de Plastikschule (Dornach) in het therapeutisch boetseren volgens de methode van Raoul Ratnowsky.

Onze groep zet zich in om dit mooie werk in Nederland verder uit te dragen.

Deze workshop is een vervolg op de boetseerworkshops Aarden, welke door onze klei.nu groep in 2018, in samenwerking met het antroposofische tijdschrift Stroom, gegeven zijn.

zaterdag 16 maart 10:00-17:00 uur

Overkempe - Dorpshuis
Koekoeksweg 100, Olst

057 056 4571 / 06 1919 7517

uitgebreide informatie...

www.klei.nu

print dit item
Leeuwarden vanaf vrijdag 29 maart

Filosofie van de Vrijheid, doen!

Practicum met filosoof, mathematicus en antroposoof Willem Daub.

De ‘Filosofie van de Vrijheid’ is een doe-boek.

Om die reden een practicum, met op vrijdagavond 29 maart een overzicht van 5000 jaar bewustzijnsontwikkeling, getiteld De Bhagavad Gita, de Brieven van Paulus en de Filosofie van de Vrijheid. Gevolgd door waarnemings- en metamorfoseoefeningen.

Zaterdagochtend 30 maart vervolgoefeningen. Tevens de mogelijkheid om zich aan te melden voor vervolgbijeenkomsten.

Wanneer: vrijdag 29 maart van 19.30 tot 21.45 en zaterdag 30 maart van 10.00 tot 13.00 uur

Kosten: € 25,00

Meer informatie: Zie bijlage

Aanmelden per e-mail.

vrijdag 29 maart 19:30 uur

zaterdag 30 maart

Druifstreek 61, Leeuwarden

uitgebreide informatie...

www.antroposofieinfriesland.nl

print dit item
Kamperveen zaterdag 30 maart

Woede & Waarden

Speeldag met ernst en humor o.l.v. Madeleine de Vletter-Wulff.

Bij deze cursus leer je om via verschillende spelvormen om te gaan met de 'woedekracht' die in je ziel opspeelt als je je ergert, irriteert, of merkt dat je chagrijnig of boos wordt. Wanneer deze kracht negatief doorschiet naar agressie, dan kan die destructief doorwerken. Als je de woedekracht op positieve wijze inzet voor jezelf, je relaties, je omgeving of je werk… dan kun je veel moois bewerkstelligen.

Ontdek de waarden die belangrijk voor je zijn door de kracht van woede op speelse wijze te onderzoeken!

zaterdag 30 maart 10:30-17:00 uur

Speel wie je bent
Zuideinde West 3, Kamperveen

06 1644 8660

www.inspel.nl

print dit item
Deventer woensdag 10 april

Mens, werk en leven in bewustzijnsontwikkeling

Cursus o.l.v. Walter de Zeeuw en Marijke Sies.

Voor verandering, vernieuwing, inspiratie, zingeving en balans in werk en leven

Dit ontwikkelingsprogramma is voor wie zoekt naar verandering, vernieuwing, inspiratie, zingeving in het werk. Of naar een gezonde balans in werk en leven. We brengen persoonlijke en spirituele ontwikkeling samen en verbinden dit met werk- en levensloopontwikkeling.

Kosten afhankelijk van inkomen en draagkracht.

9 bijeenkomsten van 1 dag + individuele coaching

Aanmelden vooraf noodzakelijk

woensdag 10 april 09:00 uur

De Innerlijke Werkplaats
Fré Cohenstraat 6, Deventer

06 1389 2072

www.walterdezeeuw.nl/page184.html

print dit item
Deventer dinsdag 16 april

Mens, werk en leven in bewustzijnsontwikkeling

Cursus o.l.v. Walter de Zeeuw en Marijke Sies.

Voor verandering, vernieuwing, inspiratie, zingeving en balans in werk en leven

Dit ontwikkelingsprogramma is voor wie zoekt naar verandering, vernieuwing, inspiratie, zingeving in het werk. Of naar een gezonde balans in werk en leven. We brengen persoonlijke en spirituele ontwikkeling samen en verbinden dit met werk- en levensloopontwikkeling.

Kosten afhankelijk van inkomen en draagkracht.

9 bijeenkomsten van 1 dag + individuele coaching

Aanmelden vooraf noodzakelijk

dinsdag 16 april 09:00 uur

De Innerlijke Werkplaats
Fré Cohenstraat 6, Deventer

06 1389 2072

www.walterdezeeuw.nl/page184.html

print dit item
Kamperveen zaterdag 20 april

Verdriet & Vreugde

Speeldag met ernst en humor o.l.v. Madeleine de Vletter-Wulff.

Verdriet om het gemis van een dierbare, of om iets wat je dierbaar was… wie kent dat niet? Als verdriet blijft hangen en zeuren, dan kun je er last van krijgen. Door je op kunstzinnige wijze en door middel van spel met verdriet te verbinden, kun je in nieuwe verbondenheid komen met die dierbare mens of met het dierbare wat je mist. Dat geeft vreugde!

Ervaar tijdens deze cursus hoe je zelf kunt spelen met je emoties, in plaats van dat jij speelbal blijft van de emoties zelf. Clownsvaardigheden helpen hier prachtig bij… bovendien is het leuk om dit samen met anderen aan te gaan.

Omdat het de dag voor Pasen is, worden ook de thema's 'dood en opstanding' meegenomen in het spel.

zaterdag 20 april 10:30-17:00 uur

Speel wie je bent
Zuideinde West 3, Kamperveen

06 1644 8660

www.inspel.nl

print dit item
Punthorst (o) vanaf vrijdag 3 mei

Barstensvol Leven, module 2

In deze opleiding staat de biodynamische landbouw en voeding centraal.

De opleiding is verdeeld over 3 modules van ieder zeven dagen. De modules zijn los te volgen.

Wat leer je?

Door een of meerdere modules te volgen van Barstensvol leven ontwikkel je inzicht in de natuurlijke samenhangen in de natuur. Je zult ontdekken dat de BD-landbouw een verrassende levensprocessen-metafoor in zich draagt, die kan dienen als fundament voor persoonlijke en organisatieontwikkeling. Daarom is dit inspiratiejaar bij uitstek passend voor mensen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun ontwikkeling (privé of werk).

De opleiding Barstensvol Leven brengt je een nieuwe manier van denken over voeding, landbouw, de natuur en jezelf. Vanuit dat nieuwe gedachtengoed ontwikkel je een natuur-inclusieve manier van kijken en beleven waarin de natuur niet buiten, maar in jezelf is geplaatst. De muzikale opmaat waarmee iedere cursusdag begint, verbindt de lesinhouden, de cursisten en de seizoenen tot een levendig kunstzinnig geheel.

Barstensvol Leven helpt je omschakelen naar een vitaler leven.

In module 2 staat voedingskwaliteit centraal.

De module heet: Voeding & vitaliteit

Data: vrijdagen 3 mei, 10 mei, 24 mei, 31 mei, 15 juni, 29 juni en 6 juli 2019, 9.30-17.00 uur.

Vakken: biodynamische landbouw, fenomenologie, onderzoek voedingskwaliteit, kruiden, voeding en vitaliteit, levensprocessen, sterrenkunde, melk, granen, voeding en wilskracht, euritmie, melkzuurfermentatie, improviserend koken.

Opgave: vóór 12 april 2019

vrijdag 3 mei 09:30 uur

zaterdag 6 juli

BD boerderij de Zonnehorst
Evenboersweg 28, Punthorst (o)

06 4862 3741

www.petraessink.nl

print dit item
Leeuwarden vrijdag 17 mei

De weekspreuken als jaarkalender voor de ziel

Met Edward de Boer, organisatieadviseur, coach, schrijver en voorzitter van de Iona-Stichting. Hij publiceerde over intuitie

Edward de Boer leerde hoe kennis van de compositie van de weekspreuken en intuitieve beelden behulpzaam zijn om het wezen van de weekspreuken te ontmoeten. Zijn zoektocht zal hij op 10 mei met ons delen. En er is ruimte voor gesprek.

Kosten: € 7,50

Aanmelden per e-mail.

vrijdag 17 mei 20:00-22:00 uur

Druifstreek 61, Leeuwarden

www.antroposofieinfriesland.nl

print dit item
Kamperveen zaterdag 18 mei

Angst & Verlangen

Speeldag met ernst en humor o.l.v. Madeleine de Vletter-Wulff.

Angst kan een grote stoorzender zijn of worden, wanneer je die z'n gang laat gaan in je ziel… Je kunt daar flink last van krijgen en het kan je blokkeren om te doen of te ervaren wat je werkelijk wilt in je leven, in je relaties, of in je werk. Gelukkig kun je daar een andere verhouding toe krijgen, bijvoorbeeld door met spel te onderzoeken waar je werkelijk naar verlangt. En door uiteindelijk bij de grote tegenhanger van de angst uit te komen: het vertrouwen.

Deze uitnodigende en uitdagende cursus kan je helpen om op speelse wijze stapjes of stappen voor jezelf te zetten bij de omvorming van angst, via verlangen, naar vertrouwen.

Erg leuk om samen met iemand te komen doen die je kent, of om juist alleen 'de sprong van de dwaas' te maken!

zaterdag 18 mei 10:30-17:00 uur

Speel wie je bent
Zuideinde West 3, Kamperveen

06 1644 8660

www.inspel.nl

print dit item
Olst zaterdag 13 juli

Aarden

Workshop boetseren o.l.v. Frederik van den Berg.

We gaan ervaren hoe het is om met grote hoeveelheden klei te werken.

Door op een levendige ritmische manier te boetseren komen we in contact met onszelf

en zo al doende echt te aarden.

De fysieke beleving nà het boetseren kan heel krachtig zijn.

Juist in onze digitale tijd geeft verbinden met de aarde houvast.

Vitaal het voorjaar in? Meld je aan!

Kosten € 70,00

Frederik maakt deel uit van een groep kunstzinnig therapeuten die een samenwerkingsverband vormt in “Klei.nu”. Wij scholen ons sinds 2009 aan de Plastikschule (Dornach) in het therapeutisch boetseren volgens de methode van Raoul Ratnowsky.

Onze groep zet zich in om dit mooie werk in Nederland verder uit te dragen.

Deze workshop is een vervolg op de boetseerworkshops Aarden, welke door onze klei.nu groep in 2018, in samenwerking met het antroposofische tijdschrift Stroom, gegeven zijn.

zaterdag 13 juli 10:00-17:00 uur

Overkempe - Dorpshuis
Koekoeksweg 100, Olst

057 056 4571 / 06 1919 7517

uitgebreide informatie...

www.klei.nu

print dit item
Punthorst (o) vanaf vrijdag 6 september

Barstensvol Leven, module 3

Een opleiding voor je hoofd, hart en handen, waarin de biodynamische landbouw en voeding centraal staan.

De opleiding is verdeeld over 3 modules van ieder zeven dagen. De modules zijn los te volgen.

Wat leer je?

Door een of meerdere modules te volgen van Barstensvol leven ontwikkel je inzicht in de natuurlijke samenhangen in de natuur. Je zult ontdekken dat de BD-landbouw een verrassende levensprocessen-metafoor in zich draagt, die kan dienen als fundament voor persoonlijke en organisatieontwikkeling. Daarom is dit inspiratiejaar bij uitstek passend voor mensen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun ontwikkeling (privé of werk).

De opleiding Barstensvol Leven brengt je een nieuwe manier van denken over voeding, landbouw, de natuur en jezelf. Vanuit dat nieuwe gedachtengoed ontwikkel je een natuur-inclusieve manier van kijken en beleven waarin de natuur niet buiten, maar in jezelf is geplaatst. De muzikale opmaat waarmee iedere cursusdag begint, verbindt de lesinhouden, de cursisten en de seizoenen tot een levendig kunstzinnig geheel.

Barstensvol Leven helpt je omschakelen naar een vitaler leven.

Module 3 heet: Landbouw, voeding & vitaliteit (verdiepende module)

Data: vrijdagen 21 sept, 4 okt, 18 okt, 2 nov, 16 nov en 30 nov 2019, 9.30-17.00 uur.

Vakken: antroposofisch mensbeeld, fenomenologie, de zeven levensprocessen, sterrenkunde, de vier ethersoorten, natuurwezens, onderzoek voedingskwaliteit, planeetwerkingen in de landbouw, euritmie, bedrijfsindividualiteit, antroposofisch evolutieperspectief.

Opgave: vóór 1 sept 2019

vrijdag 6 september 09:30 uur

vrijdag 29 november

BD boerderij de Zonnehorst
Evenboersweg 28, Punthorst (o)

06 4862 3741

www.petraessink.nl

print dit item

AntroVistade gezamenlijke antroposofische agenda

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…