Agenda

woensdag 16 juniOnline

Aartsengel Uriël & Filosofie van de Vrijheid

Online cursus met Wim Wolbrink.

Inleiding

Van de zeven aartsengelen zijn er vier die als vooraanstaand beschouwd kunnen worden. Van deze vier belangrijke aartsengelen is aartsengel Michaël de bekendste en aartsengel Uriël de onbekendste. De aartsengel Uriël heeft zich verbonden met de lucht / licht ruimte. Daar het hoogzomer wordt en de hele atmosfeer doorstraald wordt door de hoogstaande zon is de hoogzomer, Sint Jan op 21 juni, het beste moment om deze onbekende aartsengel een podium te geven.

Boeken ter inspiratie

 1. Een belangrijk boek om door te dringen in het beleven van wat de aartsengelen beogen is de Filosofie van de Vrijheid van de Oostenrijkse filosoof dr. Rudolf Steiner. Dit boek zal dan ook een belangrijke basis vormen van deze online les.
 2. Een tweede boek dat tot inspiratie zal dienen is het boek van Dieter Brüll met als titel Bouwstenen voor een sociaal sacramentalisme

Inhoudelijke richtingaanwijzers

 1. De aartsengel Uriël wordt ook wel eens de Engel der Wrake genoemd. Dat is schijn. In werkelijkheid heeft de mens het oordeel over zichzelf voltrokken.
 2. Uriël werpt het licht op ons omgangsleven. Dit is zijn primaire werkingsgebied.
 3. De menselijke waardigheid is onaantastbaar. Daarin ligt een exacte beschrijving van het uriëlische gebaar.
 4. Wat ondernemen wij om ons sociaal-worden te oefenen?
 5. Michaëlische bewustzijnsverruiming versus uriëlische bewustzijnsoffer.
 6. De Goede Vader trekt het gordijn opzij. Hij laat Zijn Licht Uriel de werkelijkheid belichten en de mens ontdekt: dat heb ik van mezelf gemaakt.
 7. Missie Uriël: Om tot een verlossingsdaad te komen moeten het religieuze en het sociale samenwerken.
 8. Het ware erbarmen is het grondgevoel waar al het sociale uit voortvloeit: de nood van de medemens tot motief van het eigen handelen te maken.
 9. Mensen willen niet langer op de genade van boven wachten, zij willen de verbinding naar boven met de geestwereld herstellen als resultaat van de eigen worsteling.

Wat gaan we doen?

Op een praktische wijze worden met verhalen, waarnemingsoefeningen, spelvormen, gesprekken en tekeningen de onbekende aartsengel Uriël voor de deelnemers ontsloten.

Het kan handig zijn om bij de les tekenpapier en tekenpotloden als ook pen en papier klaar te hebben liggen. Al tekenend kunnen wij soms beter doordringen in de grootse inzichten van de geestelijke wereld.

Gebruikte afbeelding

Icoon aartsengel Uriël geschilderd door Marian van Delft van ‘t Ateljeetje – Noordijk

Gastheer en docent Wim Wolbrink

Wim Wolbrink (1965) is verteller, verteldocent, verteltrainer, oprichter van de Nationale Vertelschool en menskundig adviseur. Verder is Wim Wolbrink organisator van symposia en festivals waarin het vertellen centraal staat. Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink gevolgd aan het gerenommeerde Emerson College in East Sussex, Engeland. Met een verhaal, legende, mythe, sprookje of sage opent Wim Wolbrink de innerlijke wereld van de luisteraar. Ieder mens heeft de gave om met zijn zogenoemde ‘derde oog’ een innerlijke voorstelling te scheppen. Via die weg kan een mens beginnen door te dringen in de diepte van de Filosofie van de Vrijheid.

Data, tijd, locatie

We werken aan het verdiepen van inzicht in de aartsengel Uriël op woensdagavond 16 juni 2021. We werken online via een toegestuurde Zoom-link vanaf 20.00 uur. We sluiten af om 21.30 uur. De foyer gaat open vanaf 19.55 uur. Na 21.30 gaat de herberg open. Dat betekent dat de deelnemers informeel met elkaar in grotere Zoom-kamers kunnen napraten. Deze vorm van nabeschouwen wordt door de meeste deelnemers zeer op prijs gesteld.

Online

We werken online. Na opgave krijg je ruim van tevoren een Zoom-link toegestuurd. Via deze link kun je deelnemen aan, hopelijk, inspirerende sessie over de aartsengel Uriël.

Kosten

De online bijeenkomst kost € 20,00. Mocht het cursusbedrag voor je een onoverkomelijke drempel opleveren dan kun je contact opnemen met de organisatie via e-mail.

Aanmelden

Aanmelden gaat heel eenvoudig. Stuur een mailtje of bel tijdens kantooruren.

Na de aanmelding krijgt de deelnemer een bevestiging toegestuurd. Daarna volgt een factuur inclusief BTW. Vervolgen krijgt de deelnemer ruim voor de les betreffende Zoom-link in zijn of haar e-mail inbox. Via deze Zoom-link kan de student deelnemen aan de inspirerende les over de aartsengel Uriël.

woensdag 16 juni 20:00-21:30 uur

Online-bijeenkomst via Zoom
Online

074 242 2696

www.nationalevertelschool.nl/event/aartsengel-uriel-online-bijeenkomst

print dit item
zondag 20 juniOnline

Vrijaf

Online schrijfmeditatie met een biografisch schrijfcoach.

Elke voorlaatste zondag van de maand 20 juni 2021

Sta stil bij je leven en schrijf mee! Zes biografisch schrijfcoaches bieden maandelijks op dezelfde dag een online schrijfmeditatie aan om je eigen leven met frisse ogen te bekijken. Na een meditatief moment verken je met korte schrijfopdrachten actuele thema’s en zo ontdek je waardevolle invalshoeken voor jezelf. Dit alles zorgt voor meer rust en houvast.

Kosten: € 10,-

Aanmelden kan via Biografiek.nl of direct via de mail:

Dorine Berkhout, 10.00 - 12.00 uur - dorineberkhout@hotmail.com

Gerdi Keeler, 10.00 - 12.00 uur - gerdikeeler@gmail.com

Justine Pardoen, 15.00 – 17.00 uur -justine@dedenkruimte.nl

Ellen Zaeyen, 10.30 -12.30 uur - ellenzaeyen@gmail.com

Brenda van Dam 10.30 – 12.30 uur- info@levenslinguistiek.nl

Inge Ikink 10.00 – 12.00 uur- iamikink@gmail.com

Programma We beginnen met een korte kennismaking en een meditatie.

Dan zijn er drie schrijfrondes met voorlezen en een afrondende opdracht. De precieze schrijfopdrachten hoor je op de dag zelf!

Wil je meedoen? Meld je via email aan bij een schrijfcoach.

Let op: elke coach start op een andere tijd. Na de betaling ontvang je een link voor deelname. En zoek alvast een fijne pen en mooi schrift!

Volgende schrijfmeditaties na de zomer: 19 september, 24 oktober, 21 november en 19 december 2021. Noteer het alvast in je agenda.

De biografisch schrijfcoaches zijn allen opgeleid door het Instituut voor Biografiek en lid van de Beroepsorganisatie voor Biografiewerk

zondag 20 juni 10:00-12:00 uur

Online

06 2692 1535

uitgebreide informatie...

berkhoutbiografiek.nl

print dit item
zondag 27 juniAlmelo

Cursus zonnekindpop maken

Bij Atelier Zonnezusje

Altijd al zelf een zonnekindpop willen maken? Dat kan! Meld je aan voor onze Cursus zonnekindpoppen maken.

Atelier Zonnezusje geeft een leuke poppencursus voor het maken van een pop van 30 cm, op een fijne locatie. Dat doen we uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. Intussen zijn er nieuwe voorwaarden vanuit de rijksoverheid. Daarom kan de cursus op onze locatie gegeven worden.

Aan het einde van onze “Cursus zonnekindpoppen maken” heb je een mooie zonnekindpop gemaakt. We maken op de cursusdag een “ledematenpop” (ook wel waldorf doll) van 30 cm.

Inclusief koffie, thee en versnaperingen welke tijdens de cursus aanwezig zijn. Ook is er in de pauze een lunch inbegrepen van biologische en vegetarische producten.

Het programma zal bestaan uit:

Je pop is klaar aan het einde van de Cursus zonnekindpoppen maken. De pruikjes worden van te voren gehaakt. Daarom zul je bij de aanmelding de haarkleur van de pop moeten kiezen. Het lijfje van tricot zal ook alvast worden gestikt. Hiervoor kan je op de dag zelf een kleur kiezen. Bij een voorkeur kan je dit aangeven bij aanmelding.

Bij de cursus is er ook de mogelijkheid om je nieuwe zonnekindpop aan te kleden. De handgemaakte kleertjes vanuit onze webshop zullen aanwezig zijn, zodat deze na afloop van de cursus kunnen worden aangeschaft.

Kosten: 125, 00

zondag 27 juni 09:15-17:00 uur

Atelier Zonnezusje
Grovestins 67, Almelo

06 4799 2765

atelierzonnezusje.nl/product/cursus-zonnekindpoppen-maken

print dit item
dinsdag 29 juniGroningen

Het geheim van het drieluik

Schrijfmiddag o.l.v. Robertine Romeny.

Het uitgangspunt van deze workshop autobiografisch schrijven is een gebeurtenis, ontmoeting, besluit of keerpunt in je levensloop waarover je meer wilt weten. Daarover maak je drie eenvoudige schetsen: je eigen drieluik. Naar aanleiding daarvan krijg je verschillende schrijfoefeningen.

Door de gebeurtenissen in beeld te brengen en die vervolgens biografisch te beschrijven, kun je je verhaal in een bredere context bekijken. Je stijgt er als het ware bovenuit en ziet onverwachte verbanden. Op deze manier ontwikkel je bewustzijn over (een deel van) je leven, een thema, een ontwikkeling of een keuze. Je werpt op een nieuwe manier licht op de situatie en op waar je nu staat. Misschien geeft het je een aanwijzing welke richting je moet inslaan.

De tekeningen maak je zelf ter plekke, dus niet vooraf. Je hebt geen tekentalent of tekenervaring nodig.

Deelnemers aan ‘Het geheim van het drieluik’ noemden het een verrassend proces. Sommigen vertelden dat ze een diep inzicht hadden gekregen.

Wij nemen de coronamaatregelen in acht.

Docent Robertine Romeny heeft een praktijk voor biografiek op het Hogeland in Groningen. Zij volgde de opleiding tot biografisch coach en de vervolgopleiding docent autobiografisch schrijven aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen.

Praktisch

Kosten: naar draagkracht tussen € 17,50 en € 30,00

Aantal deelnemers: tussen 5 en 8 personen

dinsdag 29 juni 14:00-17:00 uur

Het Poortershoes
Oosterweg 13, Groningen

06 2723 2357

robertineromeny.nl

print dit item
vanaf vrijdag 16 juliEchten

Jeugdsectie Midzomerviering 2021

De Jeugdsectie van de AViN organiseert dit jaar een Midzomerviering voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar oud.

We gaan deze zomer de zonnewende vieren met denken, voelen en leren over de elementenwezens.

Elementenwezens bevinden zich altijd om ons heen, ze hebben geen fysiek lichaam en zijn fysiek niet waar te nemen. Toch is het erg waardevol om meer over hen te leren, omdat ze wel eens meer met onze huidige problemen als mensheid te maken kunnen hebben dan wij denken. Denk hierbij aan de klimaatproblematiek, de landbouw en technologie.

Dit weekend gaan we ontdekken hoe deze wezens verband houden met de wereld en misschien kunnen we ze zelfs gaan waarnemen! Jonge kinderen staan nog dicht bij deze verborgen wereld, dit zien we terug in de sprookjes over kabouters, nimfen en elfen. Hoe verhouden we ons echter op latere leeftijd tot deze wezens? Dat gaan we ontdekken met inspirerende lezingen, warme ontmoetingen, verdiepende workshops en een feestelijke midzomerviering waar een groot vuur natuurlijk niet mag ontbreken!

Op deze drie dagen hopen wij als organisatie dat we nader tot elkaar komen en gezamenlijk tot een meer bewuste verbinding kunnen komen met de wereld om ons heen en alles wat daar leeft. De viering vindt plaats op de Naoberhoeve in Echten en duurt van 16 tot en met 18 juli. We zullen gaan kamperen dus zorg voor een tentje en slaapspullen. We hebben er heel veel zin in om samen met jullie midzomer te vieren!

Voor meer informatie en aanmelden, zie de website.

vrijdag 16 juli 16:00 uur

zondag 18 juli 16:00 uur

Naoberhoeve
Echten

www.midzomerviering.nl

print dit item
vanaf maandag 27 decemberVlieland

De Kleine Prins op Vlieland

Nieuwe Boilerhouse-voorstelling op locatie.

We nodigen u van harte uit om tussen Kerstmis en Oud & Nieuw 2021 De Kleine Prins te ontmoeten!

Le Petit Prince – het prachtige verhaal wat in 1943 geschreven is door Antoine de Saint – Exupéry, inspireerde ons tot het maken van onze nieuwe Boilerhouse -voorstelling op locatie. Het werd een grensverleggend plan, want voor deze voorstelling gaan we op reis naar het betoverende Vlieland.

Op Vlieland staat de prachtige Nicolaaskerk uit 1647 en daar beginnen we het verhaal van De Kleine Prins. De avond is dan al gevallen en in het licht van de kaarsen nemen we u mee naar de ontmoeting in de Sahara tussen de prins en de vliegenier…

Alle volwassenen waren eerst kinderen, maar niet veel van hen herinneren het zich.

Bij zonsopgang vervolgen we onze reis naar de Sahara van het Noorden, zoals de uitgestrekte zandvlakte in het westen van Vlieland wordt genoemd. Ontwapenende gebeurtenissen ontvouwen zich onderweg en voeren tot het hart van het verhaal en vormen de bedding waar avond, sterrennacht en ochtend tot één voorstelling samensmelten…

Het wordt een bijzondere midwinterbelevenis, waarbij locatietheater, samen eten en drinken en de mooie natuur van Vlieland samenkomen

Alle praktische zaken vindt u op de website. Gaat u samen met ons mee op reis?

Wanneer gaat dit allemaal gebeuren?

We spelen de voorstelling 3 keer:

Voor deze unieke voorstellingen hebben we maar een heel beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Wat zit bij de voorstelling inbegrepen?

Wat niet inbegrepen is: overtocht met de veerboot en overnachting.

Vroegboekkorting

De prijs per ticket is € 125,00 (excl. 7, 25 servicekosten), maar wanneer u vóór 1 juni boekt: € 99,00 (excl. 5, 95 servicekosten).

maandag 27 december 17:00 uur

dinsdag 28 december 12:00 uur

Diverse (buiten) locaties op Vlieland
Kerkplein 7, Vlieland

www.stichtingboilerhouse.nl/projecten/le-petit-prince

print dit item
vanaf woensdag 29 decemberVlieland

De Kleine Prins op Vlieland

Nieuwe Boilerhouse-voorstelling op locatie.

We nodigen u van harte uit om tussen Kerstmis en Oud & Nieuw 2021 De Kleine Prins te ontmoeten!

Le Petit Prince – het prachtige verhaal wat in 1943 geschreven is door Antoine de Saint – Exupéry, inspireerde ons tot het maken van onze nieuwe Boilerhouse -voorstelling op locatie. Het werd een grensverleggend plan, want voor deze voorstelling gaan we op reis naar het betoverende Vlieland.

Op Vlieland staat de prachtige Nicolaaskerk uit 1647 en daar beginnen we het verhaal van De Kleine Prins. De avond is dan al gevallen en in het licht van de kaarsen nemen we u mee naar de ontmoeting in de Sahara tussen de prins en de vliegenier…

Alle volwassenen waren eerst kinderen, maar niet veel van hen herinneren het zich.

Bij zonsopgang vervolgen we onze reis naar de Sahara van het Noorden, zoals de uitgestrekte zandvlakte in het westen van Vlieland wordt genoemd. Ontwapenende gebeurtenissen ontvouwen zich onderweg en voeren tot het hart van het verhaal en vormen de bedding waar avond, sterrennacht en ochtend tot één voorstelling samensmelten…

Het wordt een bijzondere midwinterbelevenis, waarbij locatietheater, samen eten en drinken en de mooie natuur van Vlieland samenkomen

Alle praktische zaken vindt u op de website. Gaat u samen met ons mee op reis?

Wanneer gaat dit allemaal gebeuren?

We spelen de voorstelling 3 keer:

Voor deze unieke voorstellingen hebben we maar een heel beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Wat zit bij de voorstelling inbegrepen?

Wat niet inbegrepen is: overtocht met de veerboot en overnachting.

Vroegboekkorting

De prijs per ticket is € 125,00 (excl. 7, 25 servicekosten), maar wanneer u vóór 1 juni boekt: € 99,00 (excl. 5, 95 servicekosten).

woensdag 29 december 17:00 uur

donderdag 30 december 12:00 uur

Verschillende (buiten) locaties op Vlieland
Kerkplein 7, Vlieland

www.stichtingboilerhouse.nl/projecten/le-petit-prince

print dit item
vanaf donderdag 30 decemberVlieland

De Kleine Prins op Vlieland

Nieuwe Boilerhouse-voorstelling op locatie.

We nodigen u van harte uit om tussen Kerstmis en Oud & Nieuw 2021 De Kleine Prins te ontmoeten!

Le Petit Prince – het prachtige verhaal wat in 1943 geschreven is door Antoine de Saint – Exupéry, inspireerde ons tot het maken van onze nieuwe Boilerhouse -voorstelling op locatie. Het werd een grensverleggend plan, want voor deze voorstelling gaan we op reis naar het betoverende Vlieland.

Op Vlieland staat de prachtige Nicolaaskerk uit 1647 en daar beginnen we het verhaal van De Kleine Prins. De avond is dan al gevallen en in het licht van de kaarsen nemen we u mee naar de ontmoeting in de Sahara tussen de prins en de vliegenier…

Alle volwassenen waren eerst kinderen, maar niet veel van hen herinneren het zich.

Bij zonsopgang vervolgen we onze reis naar de Sahara van het Noorden, zoals de uitgestrekte zandvlakte in het westen van Vlieland wordt genoemd. Ontwapenende gebeurtenissen ontvouwen zich onderweg en voeren tot het hart van het verhaal en vormen de bedding waar avond, sterrennacht en ochtend tot één voorstelling samensmelten…

Het wordt een bijzondere midwinterbelevenis, waarbij locatietheater, samen eten en drinken en de mooie natuur van Vlieland samenkomen

Alle praktische zaken vindt u op de website. Gaat u samen met ons mee op reis?

Wanneer gaat dit allemaal gebeuren?

We spelen de voorstelling 3 keer:

Voor deze unieke voorstellingen hebben we maar een heel beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Wat zit bij de voorstelling inbegrepen?

Wat niet inbegrepen is: overtocht met de veerboot en overnachting.

Vroegboekkorting

De prijs per ticket is € 125,00 (excl. 7, 25 servicekosten), maar wanneer u vóór 1 juni boekt: € 99,00 (excl. 5, 95 servicekosten).

donderdag 30 december 17:00 uur

vrijdag 31 december 12:00 uur

Verschillende (buiten) locaties op Vlieland
Kerkplein 7, Vlieland

www.stichtingboilerhouse.nl/projecten/le-petit-prince

print dit item

AntroVistade gezamenlijke antroposofische agenda

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…