Activiteiten van De Levensboom en verwante initiatieven

Gezamenlijke antroposofische agenda i.s.m. www.antrovista.com

Den Haag - zondag 2 oktober

Michaëlviering

Met verhaal, muziek en samenzang

Michaëlviering met een Iers sprookje verteld door Marjan Schoenmakers, muzikaal omlijst met delen uit de folkloristische danssuite van Marc van Delft door Thomas Patijn (viool) en Marc van Delft (piano) en het zingen van Michaëlsliederen o.l.v. Marijke van den Berg.

zondag 2 oktober 11:45-12:45 uur

Thomaskerk
Groot Hertoginnelaan 2, Den Haag

print dit item
Haarlem - maandag 14 november

Het tekenen van de Filosofie van de Vrijheid

Workshop door Wim Wolbrink

De filosofie van de vrijheid is een basisboek van Rudolf Steiner: een sleutel tot het waarnemen van de wereld van de geest.

“Denken is het aangrijpingspunt. Ook het voelen kan pas door ons denken begrepen worden. Elk individu kan zelf de schepper en de schouwer van zijn gedachten zijn. Hierin toont zich de grootsheid van de mens” zegt R. Steiner.

Voor de één een levensboek, voor de ander een moeilijk of te moeilijk boek.

Wim Wolbrink heeft zich vele jaren hierin verdiept en heeft het zich zo eigen gemaakt, dat hij, ook dankzij zijn verteltalent, de inhoud van het boek tot leven kan brengen.

In zijn laatste cursus gaat hij zelf zover dat de inhoud via artistieke wegen gezocht kunnen worden.

Dat was 100 jaar geleden een wens van Rudolf Steiner maar het was voor de mens van toen nog niet mogelijk.

Wim Wolbrink (1965) is verteller, verteldocent, verteltrainer, oprichter van de Nationale Vertelschool en menskundig adviseur. Verder is Wim Wolbrink organisator van symposia en festivals waarin het vertellen centraal staat. Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink gevolgd aan het gerenommeerde Emerson College in East Sussex, Engeland.

Met een verhaal, legende, mythe, sprookje of sage opent Wim Wolbrink de innerlijke wereld van de luisteraar. Ieder mens heeft de gave om met zijn zogenoemde ‘derde oog’ een innerlijke voorstelling te scheppen. Via die weg kan een mens beginnen door te dringen in de diepte van de Filosofie van de Vrijheid.

maandag 14 november 20:00-21:30 uur

Van Dam Huis
Prinsen Bolwerk 3b, Haarlem

antroposofiehaarlem.nl

print dit item

AntroVistade gezamenlijke antroposofische agenda

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…