Agenda

vanaf zondag 29 novemberDelft

De Kersttijd als Inwijding

Online scholingstraject met Nicolaas de Jong.

De kersttijd is vanouds de tijd dat de geestelijke wereld heel dichtbij is. Hierdoor kun je goed innerlijke erk doen om jezelf verder in de ontwikkeling te helpen. Al is ons weten hierover grotendeels verloren gegaan.

Vindt de toegang tot gebeurtenissen in de rest van het jaar door je voor te bereiden op de twaalf heilige nachten en deze ook intensief te beleven. Ervaar de krachten van de natuurwezens en de sterren in je op een bewuste wijze.

Doe waarvoor je gekomen bent.

Ik nodig je daartoe uit.

Nicolaas de Jong.

Wat kun je hier verwachten?

Enige inhouden die je krijgt:

Je kunt deze innerlijke scholing op twee manieren volgen:

Ons bewustzijn kan groeien op drie niveaus, namelijk:

De laatste twee vormen van bewustzijn voeren je door de duisternis van je eigen wezen heen. Daar zijn diepere methoden voor nodig, waaraan ik al meer dan 30 jaar van mijn leven heb gewerkt. Daarom vraag ik voor deze weg tijdens de kerst het luttele bedrag van € 75,00. Voor de meditatieve weg vraag ik € 50,00.

zondag 29 november

woensdag 6 januari 2021

Jaspis School
Aart van der Leeuwlaan 12, Delft

06 4022 8769

www.jaspisschool.eu/agenda-2/scholing/kerst-scholingstraject

print dit item
maandag 25 januariRotterdam

Werkgebied in het zonnetje: Pedagogie

Voordracht door Rogier van Veen.

Op deze openbare ledenavond van de Rotterdamse AViN*groep staat een antroposofisch werkgebied in het zonnetje.: Pedagogie.

Rogier van Veen is leerkracht van de ambachtelijke stroom in het Rudolf Steiner College Rotterdam alsook leerkracht aan de Werfklas in Culemborg, een vrijschool die zonder subsidie van de overheid in vrijheid kan werken. Deze school is concreet op weg naar het vormen van een gemeenschap met drie pijlers: School, boerderij, wonen.

Rogier is een van de oprichters en smid van de Stichting IJzerhart, die smeedlessen biedt. aan scholen en particulieren. Hij is ook gecertificeerd leraar van de WimHof-methode (de 'ijsman'), wat in opmerkelijk contrast staat tot het vurige smeden.

Vanaf 19.45 begroeting en ontmoeting.

Na afloop is er gelegenheid tot een vrijwillige bijdrage.

U bent van harte welkom nadat u zich heeft aangemeld via e-mail.

.

* AViN= Antroposofische Vereniging in Nederland

maandag 25 januari 2021 20:00-21:45 uur

Rudolf Steiner College
Tamboerstraat 9, Rotterdam

06 1771 4110

print dit item
maandag 15 februariRotterdam

Antroposofische psycho-sociale hulpverlening

Voordracht door Geertrui Mestdag.

Op deze openbare ledenavond van de Rotterdamse AViN*groep staat een antroposofisch werkgebied in het zonnetje. Geertrui Mestdag vertelt over haar werkgebied.

"Sinds mijn kindertijd leef ik met de vraag wat ons als mensen wezenlijk verbindt en wat leeft voorbij de zichtbare realiteit. Na studie en werk als psychiatrisch maatschappelijk werkster bracht mijn zoektocht mij in 1988 van Vlaanderen naar Nederland.

De voorbije 25 jaar werd ik vooral geïnspireerd door het werk van R. Steiner en A.H. Almaas. Zij bieden een spirituele ontwikkelingsweg voor de moderne mens die ik intensief heb gevolgd.

Met antroposofisch kinderarts E. Schoorel als begeleider, maakte ik deel uit van diverse boeiende leer- en onderzoekstrajecten, zoals ‘train de trainer’ voor het voeren van cliëntbesprekingen of het ‘warmte-onderzoek’ waaruit ook een boekje is voortgekomen: Hoe Warmte Werkt, een onderzoek naar vier niveaus van warmte in de zorgverlening (2017, uitgever. Raphaëlstichting).

Mijn spirituele mensvisie is sindsdien de rode draad geweest in mijn werk als teambegeleider, zorgconsulent en thans in mijn zelfstandige praktijk als antroposofisch psycho-sociaal hulpverlener." GM

Vanaf 19.45 begroeting en ontmoeting.

Na afloop is er gelegenheid tot een vrijwillige bijdrage.

U bent van harte welkom nadat u zich heeft aangemeld via e-mail.

.

* AViN= Antroposofische Vereniging in Nederland

maandag 15 februari 2021 20:00-21:45 uur

Rudolf Steiner College
Tamboerstraat 9, Rotterdam

06 1771 4110

print dit item

AntroVistade gezamenlijke antroposofische agenda

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…