Schilderijen van Anita Couwenbergh

Engel Engel Engel Engel
Adem Contrast Jupiter Landscape-Soulscape
Licht in paars Peacefulness Waterlelie Winter

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Anita Couwenbergh

*1960

In 1985 sluit zij de studie Duitse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht met het doctoraalexamen af.

1992: voltooiing opleiding Kunstzinnige Therapie aan Academie "De Wervel" in Zeist. Tijdens deze opleiding vertaalt ze een boek voor uitgeverij ’Vrij Geestesleven’, lezingen en brochures.

In 1997 wordt zij lid van de ’Vereniging voor Beeldend Kunstenaars’. Vanaf dan concentreert ze zich op het scheppen van kunst, met name door te schilderen (olieverf).

In haar werk onderzoekt ze de ‘innerlijke noodzakelijkheid’ (Kandinsky) van de kleuren en ze probeert hiermee wat achter de stoffelijkheid ligt weer te geven. Deze werkelijkheid kan alles uit haar dagelijkse omgeving betreffen. Ze is sterk geïnteresseerd in sferen die ze waarneemt bij mensen, in de natuur, op reis, in klanken (muziek), in literatuur. Het zijn de sferen waaraan dichters woorden kunnen geven, sferen die in muziek tot uitdrukking kunnen komen. Ze zoekt constant naar kleur- en beeldkwaliteit. Haar werk is merendeels lyrisch-abstract.

Zij toont, verhuurt en verkoopt het werk privé en in galerieën. Ze geeft schilderlessen, werkt samen met beeldhouwer Ernst Cats en treedt op met een action-paintinggroep bij evenementen.

Voor preciezere informatie en meer afbeeldingen kunt u haar een e-mail sturen.

Anita Couwenbergh
Beeldend kunstenares, kunstzinnig therapeute, germaniste

 

Iona Stichting - deze ecards kwamen tot stand met steun van de Iona Stichting

© Anita Couwenbergh / AntroVista