Beeldhouwwerk van Annemarie Willemsen

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Annemarie Willemsen

Annemarie Willemsen (1960) woont in Zutphen. Werkt sinds 1996 als professioneel beeldhouwster, en heeft in Vorden beeldhouwatelier ’Hemel & Aarde’. Daar werkt zij en geeft er cursussen en workshops. Zij heeft geen kunstopleiding gevolgd, maar haar eigen weg gezocht in het beeldhouwvak met behulp van cursussen en privelessen.

In haar werk is de menselijke gestalte een belangrijk uitgangspunt. Zij probeert het maken van ’buitenkantbeelden’ te vermijden. Hierbij zoekt zij de verdieping door vanuit zielenkwaliteiten of bepaalde thema’s te werken en naar vormen te zoeken die daar bij passen.

Na de eerste jaren vooral in hout te hebben gewerkt, werkt Annemarie tegenwoordig in steen en brons. De bronzen beelden worden gegoten bij Maarten Smit in Brummen. Zij werkt ze vervolgens zoveel mogelijk zelf af en ook het patineren doet zij zelf.

Annemarie Willemsen werkt niet alleen voor zichzelf, omdat ze nu eenmaal graag beelden maakt. Voor haar is het beeldhouwen –het bezig zijn met kunst– een noodzaak. Zij ziet het als tegenwicht in een steeds materialistischer wordende/ verhardende wereld.

Kunst is als geestelijke voeding. Door haar werk hoopt zij daar een bijdrage aan te leveren.

Annemarie Willemsen
Loverendale 36
7207 PG Zutphen
0575 880 220
06 1008 1892

 

Wilfried Nauta Webdesigndeze ecards zijn mede mogelijk gemaakt door Wilfried Nauta Webdesign

© Annemarie Willemsen / AntroVista