Chantal Karsten - bijenwasschilderijen

klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten
klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten
klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Chantal Karsten

Chantal (1965) maakte in 2000 haar eerste afbeelding van bijenwas. Middels een eigen zoektocht van steeds weer uitproberen heeft zij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Het is voor haar telkens weer een proces van het omzetten van gedachten en gevoelens naar een afbeelding, waarbij vormen en kleuren een belangrijke rol spelen.

Sinds 2005 kwam er een nieuwe dimensie bij, het grafisch plaatsen van eigen fotowerk en teksten in de afbeeldingen. Zo kwam er een kaartenlijn voor zowel volwassenen als kinderen.

Door het schrijven van een kaart ontstaat er een verbinding van mens tot mens. De schrijver is verbonden met de ontvanger en de ontvanger is weer verbonden met de schrijver. Dat ze dit alles vorm mag geven en dat zo velen blij zijn met haar afbeeldingen ervaart ze als een groot voorrecht.

De meeste werken hebben geen titel. Zo kan iedereen er vrij in bewegen. Dat raakt ook aan mijn andere ambacht: sprookjes- en verhalenverteller en poppen(kast)speler. Ook hier reik ik beeldentaal aan, die vervolgens bij de ander naar binnen gaat en daar zijn weg vindt.

Morag
Chantal Karsten
Sprookjes, verhalen en poppenkast
Kerkstraat 88
6367 JG Ubachsberg
06 2633 2455

 

© Chantal Karsten / AntroVista