Doorlie Gerdes - potloodtekeningen

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Doorlie Gerdes

Doorlie Gerdes heeft gedurende 30 jaar beelden gemaakt (brons en beton). Ze had exposities en voerde opdrachten uit in binnen- en buitenland. Daarnaast werkte ze als docent aan de Vrije Hogeschool Driebergen, Academie De Wervel in Zeist en aan managerscentrum De Baak in Noordwijk.

In 1991 begon ze met het maken van tekeningen in kleurpotlood. Ze zegt hierover: "Doordat ik altijd met vormen bezig ben geweest, zijn mijn tekeningen meestal duidelijk in vormentaal. Ik werk altijd vanuit een thema, maar improviseer vrijelijk en laat allerlei associaties toe. Meestal zijn mijn tekeningen abstract, maar een tijd lang heb ik ook landschappen gemaakt. Deze zijn echter nooit realistisch, eerder magisch-realistisch.

Het werken met kleurpotlood wordt weinig gedaan; ik gebruik het potlood niet alleen om een lijnenspel te creëren -waar het potlood in eerste instantie het meest geschikt voor is- maar ik vul er ook het vlak mee. Dat is tijdrovend, maar ik prefereer het kleurpotlood boven verf, juist omdat het langzame ontstaansproces, de mogelijkheid tot precisie en om de geheel eigen kleurkwaliteit."

Bij uitgeverij Christofoor verscheen van Doorlie Gerdes het boekje ’Weerwoord’, met gedichten, tekeningen en een biografisch verhaal. Het thema is de 33-jaar-crisis in de biografie. Het boekje is verkrijgbaar via de boekhandel en online o.a. via ABC Boekenservice: www.abc-antroposofie.nl?boek=1830.

Eveneens bij uitgeverij Christofoor verscheen begin mei 2009 het beeldenboek van Doorlie Gerdes.

Titel: Doorlie Gerdes - de beelden
Met tekst van de kunstenaar en 150 afbeeldingen.

Atelier Dijckhof
Doorlie Gerdes
Gooyer Wetering 19
3972 MA Driebergen
034 353 1780

 

Wilfried Nauta Webdesigndeze ecards zijn mede mogelijk gemaakt door Wilfried Nauta Webdesign

Doorlie Gerdes / AntroVista