Janneke Rosenbrand ~ schilderijen

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Janneke Rosenbrand

Janneke Rosenbrand (geb.1945) heeft op kunstzinnig gebied vele paden betreden. Zij maakte illustraties (deed de opleiding Vrije Grafiek aan de Rietveld Academie) en tekende en schilderde vele portretten. Na haar kennismaking met de antroposofie koos zij voor de Kunstzinnige Therapie Opleiding bij De Wervel in Zeist.

Vanaf 1989 oefent zij dit beroep uit, maar geeft ook cursussen kunstzinnige vorming. Zelf volgde zij uiteraard vele nascholingscursussen. Zij heeft daarnaast altijd aan een eigen oeuvre, voornamelijk schilderijen, gewerkt, en exposeert nu regelmatig. Het is haar streven om meer tijd daarvoor vrij te maken.

Zij maakt vrij abstract werk vanuit kleur en substanties, maar houdt ook van het ’kleinere werk over de betoverende wereld van het kleine volkje’, de tekeningen met natuur, dieren, kabouters en elfen. Ook is er werk met een religieuze betekenis.

Tentoonstellingen van haar werk vonden o.a. plaats in de Parkschouwburg in Hoorn, in de kerk van de Christengemeenschap in Alkmaar en in haar eigen atelier in Blokker. Ook maakte zij illustraties en de omslag voor het boek van Siegwart Knijpenga ’Uit vuur en as’ (Uitgeverij Christofoor, voorjaar 2008).

Janneke Rosenbrand
Overleden op 19 september 2018
Andere ecards van Janneke Rosenbrand

 

© Janneke Rosenbrand / AntroVista