Lilian van der Stap - voorjaarsbloemen

klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten
klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten
klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten
klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Lilian van der Stap ( 1944) studeerde in 1966 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te 's-Gravenhage. Tevens volgde zij een opleiding L.O. tekenen.

In 1989 werd zij kunstzinnig therapeut na een vierjarige opleiding aan de Academie de Wervel te Zeist. Sindsdien volgde ze vele scholingen zowel op kunstzinnig gebied als ook het spirituele en paramedische. Ze studeerde in 2004 af als natuurgeneeskundig therapeut kinesiologie na een vierjarige HBO-opleiding Totaal Balans.

Lilian geeft ruim 30 jaar diverse cursussen en therapieën in haar atelier en op verzoek ook op andere locaties. Tevens leidt zij een open atelier met persoonlijke begeleiding. Op verzoek verzorgt zij ook een kinderatelier en kinderpartijtjes met kunstzinnige activiteiten. 

Ook op natuurgeneeskundig gebied kan Lilian op verzoek adviseren en meedenken b.v. bij vragen over ziekten, medicaties, preventie en zo nodig kunstzinnige therapieën, etc.

Illustraties of tekenopdrachten zijn mogelijk in overleg en op afspraak.

Haar werk als beeldend kunstenaar is erg divers. In de jaren 60 en 70 werkte zij veel als ontwerper van etalages en decoraties. Vooral de ruimtelijke vormgeving spreekt haar aan. Zij werkt ook met speksteen, klei en portretten. Haar illustratiewerk begon eigenlijk met het maken van zwart/wit kerstkaarten in de jaren 80. Later kwamen er meer seizoens- en themagerichte illustraties bij, die bij het geven van cursussen en/of op werklocaties aan bod kwamen.

Ook de technieken wisselen nogal: aquarel, houtskool, kleurpotlood, oostindische inkt, pastel en tempera (pigmenten met ei-emulsie, zoals bij het icoonschilderen, waarbij zij ook zelf de planken prepareert).

In 2014 illustreerde zij ‘Wijsheid in Russische sprookjes’, in 2015 volgde Georgische sprookjes, ’De held Amiran’, in 2016 het prentenboek ’Blaadje’. Deze zijn alle drie uitgegeven bij Cichorei.

Lilian van der Stap
Beeldend kunstenaar, kunstzinnige therapie en kunstzinnige vorming
Overleden op 26 april 2020
Andere ecards van Lilian van der Stap

 

© Lilian van der Stap / AntroVista