Madonna en Pentagram

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Deze ecards zijn afkomstig uit de app 'Madonna en Pentagram'

Over Madonna en Pentagram

Speciaal voor mensen bij wie de samenhang tussen ik en ziel verstoord is, heeft Rudolf Steiner een serie van vijftien madonna-afbeeldingen samengesteld. Op iedere afbeelding wordt het kind door de moeder op telkens een andere plaats tegen haar lichaam aan gehouden. In de juiste volgorde bekeken, geeft deze serie de indruk alsof het kind een pentagramvorm aan zijn moeders lichaam doorloopt.

Ook gezonde kinderen en volwassenen ondergaan bij het bekijken ervan de harmoniserende invloed. Voor de beoogde therapeutische werking is het niet noodzakelijk dat de pentagram-beweging bewust wordt waargenomen.

Deze serie afbeeldingen werd in 1911 gegeven aan de arts Dr. Felix Peipers in München om te gebruiken in diens kliniek. Dr. Peipers projecteerde de afbeeldingen op de wand.

Over de app

AntroVista maakte in 1999 een moderne transponering: een slideshow die gebruik maakt van alle voordelen die een computer biedt. Oorspronkelijk was dit programma als cd-rom te koop (het was zelfs de allereerste antroposofische cd-rom ter wereld). Het programma is steeds verder ontwikkeld. en draagt inmiddels het versienummer 6.0

start de app, klik hier...

 

AntroVista