Mieke Clement - schilderijen

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Mieke Clement

Mieke Clement woont en werkt in Gees (Drenthe). Vanaf 1994 als zelfstandig beeldend kunstenaar. Aanvankelijk deelde ze haar atelier met kleine groepjes schilders in workshops, maar nu werkt ze alleen, in stilte, op het werk gekeerd. De kleurenwereld is intens en spreekt zijn eigen beeldtaal. Daar is geen vorm voor nodig. De abstracte schilderijen zetten de toeschouwer in beweging, waardoor een innerlijk proces op gang kan komen.

Over het werk

Het werk is een scheppingsproces dat zich laat leiden door kleuren en thema's.
De kleuren worden vaak in vele lagen over elkaar geschilderd. Dan weer dun glacerend, dan weer in dikke lagen, opgebracht met een paletmes. Zo vertellen de kleurvlakken met hun verschillende structuren en lichtintensiteit hun eigen verhaal.

De thema's hebben een universeel karakter:

Niet alleen de kleur zelf kan uitgangspunt zijn, ook een tekst, gedicht, of een muziekstuk kan aanleiding zijn om te schilderen. bijv. het Stabat Mater, dat zowel als tekst, als in de uitvoering van verschillende componisten inspirerend heeft gewerkt. De 5 schilderijen met de titel ”horizon” zijn geschilderd bij muziek van Simeon ten Holt, genaamd ”Horizon”.

Er wordt voornamelijk gewerkt met olieverf met als ondergrond linnen of paneel. De laatste tijd bestaat het werk vooral uit meerdere panelen, bij elkaar gevoegd in metalen lijsten (frames). Op die manier ontstaan 'drie- of vierluiken' in verschillende formaties.

Mieke Clement
Schilderkunst
Dorpsstraat 41
7863 PA Gees

 

Wilfried Nauta Webdesigndeze ecards zijn mede mogelijk gemaakt door Wilfried Nauta Webdesign

© Mieke Clement / AntroVista