Sluierschilderingen

Myra van der Linden

Klik op een schilderij en blader of swipe door de expositie. Ieder schilderij kunt u versturen als ecard.

Myra van der Linden

Eigenlijk al mijn hele leven, maar speciaal tijdens mijn moederschap, groeide de interesse in het schilderen. Een aantal jaren schilderles bij een kunstzinnig therapeut volgden en maakte duidelijk welke weg te gaan.

Opleiding

Vijfjarige opleiding voor schildertherapie aan de internationale opleiding, Stichting Emerald in Den Haag. Gebaseerd op het werk van Liane Collot D’Herbois in licht, kleur en duisternis.

Deze opleiding bracht de waarheid over de objectieve wetmatigheden van licht en duisternis en de daaruit voortkomende kleurwerking en kleurbeweging. Elke kleur heeft zijn eigen beweging, vrij in de atmosfeer, afhankelijk van licht en duisternis. Bv. karmijn ontstaat niet bij een sterk licht. Karmijn ontstaat als het bijna donker is. Op deze wijze met de kleur om gaan en te werken is een nieuwe weg / ontwikkeling.

Na deze opleiding als therapeut en docent gewerkt te hebben werd de interesse in het sluierschilderen steeds belangrijker. De atmosferische kleuren die steeds veranderen, een nieuwe kleur laten zien of een interval is een wonderlijke prachtige wereld die blijft verbazen.

De schilderijen van de e-cards zijn deels te koop.

Myra van der Linden
Schilderlessen in sluieren met aquarelverf op aanvraag
Hammarskjöldplaats 239
3069 RA Rotterdam
010 220 5857
06 1894 0472

 

© Myra van der Linden / AntroVista 2022