a

Plastieken ~ Matthijs de la Rive Box

Triple
Differentiated Unity
kiem omstulping 7 genegenheid hug gestalte
omstulping 6 buiging martignette graal omstrengeling

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Matthijs de la Rive Box

Over zijn werk:

Mijn manier van werken zou ik willen omschrijven als intuïtief-organisch. Intuïtief in die zin dat het beeld ontstaat tijdens het werken in wisselwerking met de steen. Ik werk vrijwel nooit naar een idee of een concept. Organisch, omdat ik er meestal naar streef om de sculpturen zo te maken dat er een harmonisch organisch geheel ontstaat van vloeiende vormen, waarin alles met elkaar samenhangt.

Steeds probeer ik om de ruwe steen als uitgangspunt te nemen voor de vorm die er uit vrij wil komen. De manier van bewerken speelt daarbij een belangrijke rol. De beweging van beitel of rasp is sterk medebepalend voor het verloop van lijnen en vlakken die ontstaan. Ook bij het figuratieve werk ga ik niet uit van een voorstelling of idee, maar herken tijdens het proces vormen en uitdrukkingen die me bevallen en versterk die.

Bij de abstracte sculpturen ben ik meestal op zoek naar het vinden van een evenwicht tussen de invloeden van enerzijds het vlak dat spanning en massa geeft; anderzijds de lijn die beweging geeft. Thema’s als yin en yang of mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten, dienen mij daarbij vaak als leidraad. Verder is het voor mij een uitdaging om te onderzoeken wat de grenzen van de mogelijkheden van steen zijn, zowel in technisch als in kunstzinnig opzicht.

Een deel van de plastieken op deze e-cards is nog te koop.
 

Matthijs de la Rive Box
Sculpturen in serpentijn, albast en speksteen
Lindenlaan 12
7231 GB Warnsveld
0575 527 713
Andere ecards van Matthijs de la Rive Box

 

Wilfried Nauta Webdesigndeze ecards zijn mede mogelijk gemaakt door Wilfried Nauta Webdesign

Matthijs de la Rive Box / AntroVista