Saskia Lupini-Klute - Michaël / vuurelementen

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Saskia Lupini-Klute

Er was eens... een wereld van sproken, mythen en sagen.

De feeërieke sprankeling van water, aarde, lucht, vuur, sprookjes, de groeiende en bloeiende natuur, kortom de elementaire wereld van de natuurmachten en -krachten èn die van de machines, vormen de bron voor mijn artistieke zoektocht.

'Natuurwezens' heette het boek geschreven door Rudolf Steiner, waarin ik voor het eerst een serieuze omschrijving vond van de elementenwezens. Ik kreeg daarmee een flesje met het wonderlijke levenswater in handen...

Kleuren zijn voor mij altijd extreem aanwezige 'werkelijkheden' geweest. Een levend gevoel van  levende wezens. Een tiental jaren geleden begon ik met glas te werken. Glas is een doorzichtige, vloeibare, elementaire substantie die op velerlei wijzen gevormd en getransformeerd kan worden. 

Het werken met glas-in-koper, het glasblazen en het traditionele brandschilderen die in tegenstelling tot de digitale processen een zeer ambachtelijke benadering eisen, sluiten weer zeer dicht aan bij de beelden die naar boven sprankelen, wanneer men zich verdiept in de wereld van sproken en mythen.

Deze glasheldere inspiratiebron, is door het intuïtief & kunstzinnig werken, toegankelijk voor ons allen, zodat zij een creatieve, helende en liefdevolle inspiratieve functie kan vervullen in de levende processen rondom en in ons.

Saskia Lupini-Klute

Het Glazen Sprookje Manufacturen
Beeldende glaskunst
Schuitenkaai / Quai Aux Barques 3
1000 Brusssel / Bruxelles
België
04 7552 6511

 

Wilfried Nauta Webdesigndeze ecards zijn mede mogelijk gemaakt door Wilfried Nauta Webdesign

© Saskia Lupini-Klute / AntroVista