Wouter Weerman - kleurstemmingen

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

Wouter Weerman

Mijn naam is Wouter Weerman (alias Vidrir). Ik woon en werk op Texel. Deze kaarten zijn afbeeldingen van mijn schilderijen.

In werkelijkheid zijn de schilderijen doorgaans 100 x 100 cm en speelt de houten omlijsting ook een belangrijke rol in het geheel. Ik gebruik daarvoor namelijk de zeven houtsoorten welke horen bij de verschillende weekplaneten; essen, kers, eik, iepen, esdoorn, berk en beuken.

De kleurstemmingen zelf schilder ik met waterpigmentmengsels en etherische olie in vele dunne glaceerlagen over elkaar heen... Elk schilderij is opgebouwd in zeven fasen, gerelateerd aan de wezensdelen van de mens. Als kunstenaar probeer ik met respect en aandacht om te gaan met de voor mij beschikbare materialen en elementen uit de natuur om zo het wezen van kleur vorm en gestalte te geven.

Mijn schilderijen zijn te koop of te leen. Ook is het mogelijk om in opdracht een speciale serie te maken voor scholen, instellingen en woonhuizen om zo de organische kunst onder de aandacht en in de wereld te brengen. In 2014 heb ik hiervoor een stichting in het leven geroepen: www.waldar.nl