menu
Recente uitgaven

Nieuwe en nieuw vertaalde antroposofische boeken


De Mensheidsrepresentant 

Serjeg O. Prokofieff

Rudolf Steiners houten beeldengroep als openbaring van het geestelijke doel van mensheid en aarde

Geen gewoon kunstwerk is het, de houten beeldengroep met de Mensheidsrepresentant, die Rudolf Steiner helemaal aan het einde van zijn leven schiep. Als directe weergave van de bovenzinnelijke werkelijkheid, uit een waarachtig geestelijk schouwen ontstaan, toont het ons een levensecht portret van de etherische Christus tussen de beide tegenmachten Lucifer en Ahriman. Zodat we Hem volgens Rudolf Steiner ‘direct zouden herkennen’ wanneer we Hem in de geestelijke wereld zouden ontmoeten, ondanks het feit dat Zijn gelaat voortdurend aan verandering onderhevig is.

Zo hebben we hier te maken met een uniek kunstwerk, dat in de geschiedenis van de mensheid zijn weerga niet kent, een kunstwerk ook waarmee Rudolf Steiner getoond heeft niet alleen de grootste christelijke ingewijde van de twintigste eeuw te zijn, maar ook een van de grootste kunstenaars aller tijden.

In dit boek, dat van een diepe verbondenheid met Rudolf Steiner en diens meesterwerk getuigt, belicht Sergej Prokofieff de vele aspecten die aan het beeld van de Mensheidsrepresentant kunnen worden ontdekt.

Gebonden, diverse illustraties, circa 160 pagina’s, € 22,90

26 oktober 2016

ISBN: 9789076921341

Perun Boeken


meer nieuwe boeken