Dolce & Bella - zoet, mooi, suikervrij

Aardbeienijsjes

 

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • ongeveer 100 ml room
  • schil van een halve citroen, geraspt
  • agavestroop naar smaak
  • ijslollyhouders

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien met een staafmixer tot het dunne moes is. Voeg room en citroenschil toe en meng er een flinke scheut agavestroop door. De hoeveelheid agavestroop hangt af van de zoetheid van de aardbeien, dus proef of het zoet genoeg is. Houd er rekening mee dat het ijs veel minder zoet smaakt als het eenmaal bevroren is.

Giet het mengsel in de ijslollyhouders en zet de ijsjes in de vriezer tot ze bevroren zijn.

Variaties

Perzikijsjes
Neem een blik perziken op vruchtensap. Giet het vruchtensap in een pannetje en voeg twee eetlepels honing toe. Verwarm het sap en roer tot de honing opgelost is. Pureer de perziken met het sap en giet het mengsel in de ijslollyhouders.

Chocolade-ijsjes
Maak extra zoete chocolademelk met ahornstroop gezoet, vooral lekker met half melk, half room. Laat het afkoelen, roer nog even goed door en giet in de ijslollyhouders.

Of klop slagroom lobbig met ahornstroop en een eetlepel goede cacao. De slagroom laat zich lastig in de ijslollyhouders werken, maar het ijs heeft een prachtige structuur. Dit is een goed alternatief voor chocoladeliefhebbers die geen suiker meer mogen eten.

© D. de Wijn   AntroVista   alle suikervrije bakrecepten »