Kaly Cotteleer - Timo en het zachte witte licht

Kies een kaart en klik er op om verder te gaan.

De afbeeldingen van deze ecards zijn afkomstig uit het boek: 

Timo en het zachte witte licht 

Geschreven door Margreet Meijer, geïllustreerd door Kaly Cotteleer

Een kleurrijk en eerlijk boek over sterven, geschikt voor jonge kinderen

Opa sterft en de kleine Timo gaat naar hem op zoek. Maar waar opa is, kan Timo niet komen. Hij mag doorgroeien en groot worden in het zachte witte licht.

Als kinderen in aanraking komen met de dood, staan volwassenen dikwijls met lege handen. Het raakt aan eigen onzekerheid en aan vragen over leven en sterven. In ’Timo en het zachte witte licht’ wordt hier over verteld vanuit de beleving van het jonge kind. Het boek geeft geen pasklaar antwoord, maar biedt ruimte om op het niveau van het kind en vanuit de eigen levensbeschouwelijke achtergrond samen woorden te zoeken voor wat ‘het geheim van het leven’ genoemd kan worden.

Kinderen verwerken een verlies op verschillende manieren en kunnen de draagwijdte van sterven en afscheid nemen nog niet begrijpen. Soms zal het ons verbazen hoe snel een jong kind tot de orde van de dag lijkt over te gaan, maar het kan ook ontroostbaar zijn. Als volwassenen laten merken dat verdriet er mag zijn en dat vragen gesteld mogen worden, zal het kind zich veilig en geborgen voelen.

Voor Timo is er troost in de nabijheid van zijn ouders en in zijn verbondenheid met de natuur. Hij ervaart een diepe levenskracht die verder reikt dan de dood. Dat helpt hem om door te gaan, te spelen en een ‘grote sterke jongen’ te worden.

Margreet Meijer studeerde pedagogiek en theologie en werkte jarenlang als geestelijk verzorger. Van haar hand verschenen verschillende boeken over spiritualiteit en mystiek. Kaly Cotteleer verzorgde de illustraties. Zij is kunstzinnig therapeut en hecht veel waarde aan de helende werking van kunst.

30 pagina's | hardcover 240x170mm | 2 - 8 jaar |€ 13,95

ISBN: 9789492593207

Graviant Publishers, Doetinchem               

Kaly Cotteleer
Illustraties
Kunstzinnige therapie
Grand Route, Domaine Du Bonsoy, Ivoire 18
5542 Blaimont
België
Andere ecards van Kaly Cotteleer

 

© Kaly Cotteleer / AntroVista