menu

Bibliotheken Netwerk 

De bibliotheken in het netwerk van AntroVista herbergen een ware schat aan antroposofische literatuur. U kunt ze bezoeken en er lid van worden om boeken te lenen.

Iedere bibliotheek is autonoom en beschikt over een eigen website waarin u hun gehele collectie vindt. Daar kunt u in rondsnuffelen of gericht in zoeken. Als lid kunt u bovendien inloggen en boeken reserveren, de uitleentermijn van geleende boeken verlengen en uw leengeschiedenis raadplegen. Bij enkele bibliotheken kunt u ook boeken thuis laten bezorgen.

Een aantal andere bibliotheken bereidt zich voor op aansluiting.

Zoeken in het netwerk

Via de speciale zoekpagina zoekt u rechtstreeks en supersnel in de collecties van alle deelnemende bibliotheken. Handig als u bezig bent met een studie, scriptie of essay en op zoek bent naar dat ene antroposofische boek of artikel dat nergens meer te krijgen is.

www.antrovista.com/zoekboek

Het bibliotheeksysteem

De bibliotheken in het netwerk maken gebruik van een professioneel catalogus- en uitleensysteem dat in 2017 door onze webmaster/programmeur in samenspraak met de Bibliotheek van de Antroposofische Vereniging is ontwikkeld. Het bevat alle mogelijkheden die ook bij de openbare bibliotheken te vinden zijn. Bovendien is het speciaal voor antroposofische literatuur geoptimaliseerd.

De gebruiksvriendelijkheid van dit bibliotheeksysteem is groot. Niet alleen voor de leden, maar ook voor de bibliothecarissen. Ook ongeschoolde vrijwilligers kunnen er snel mee werken.

Dit systeem wordt kosteloos door Stichting AntroVista beschikbaar gesteld, onder­houden en verder ontwikkeld. Antroposofische bibliotheken die overwegen om zich aan te sluiten, kunnen contact opnemen met onze beheerder:

We helpen u graag met raad en daad om de overstap mogelijk te maken.