menu

Trees Zwetsloot geresampled 

AntroVista nieuwsbericht

 
 
Trees Zwetsloot geresampled 

Rozen

Schilderes Trees Zwetsloot (1927-2023) was ruim twintig jaar geleden een van de eersten die e-cards van haar werk lieten maken. Zelf had ze weinig op met computers, maar ze vond het toch heel leuk dat haar werk in AntroVista verscheen.

Haar schilderijen waren direct ongekend populair en zijn tienduizenden keren als e-card verstuurd. Zes van haar schilderijen staan in de top 10 van meest verstuurde e-cards. Er zijn in de loop der jaren vijf series met haar werk verschenen.

Waterval in IJsland

De foto's van de schilderijen zijn indertijd gemaakt door Gerard, de echtgenoot van Trees. De digitale fototechniek was toen echter nog lang niet zover ontwikkeld als nu, en de opnames vonden plaats onder slechte lichtomstandigheden. Daardoor werden de beelden vaak troebel en kregen ze een lelijke kleurzweem.

Bovenstaande correctie van het schilderij 'Waterval in IJsland' is nog door Trees zelf bekeken; ze was er erg blij mee.

Het verraad van Judas

Onze webmaster was in zijn jonge jaren fotografisch laborant; beeldbewerking is hem zogezegd met de paplepel ingegegeven. Met Photoshop weet hij ook de meest verborgen kleurinformatie weer naar boven te krijgen.

Raphaël en Michaël

U kunt hierdoor het werk van Trees weer in zijn volle glorie bekijken. En als u ze verstuurt als e-card, zullen ook uw vrienden en bekenden ervan kunnen genieten.

5 april 2024