menu
Recente uitgaven

Nieuwe en nieuw vertaalde antroposofische boeken


De golvende dierenriem 

Liesbeth Bisterbosch

De golvende dierenriem bestaat uit een aan beide zijden bedrukte draaibare sterrenkaart, diameter 24 cm, en een boekje met verklarende teksten.

De ene kant van de draaibare sterrenkaart toont de zuidelijke sterrenhemel. De sterrenbeelden van de dierenriem hebben een gekleurde gestalte. Bij het draaien van de schijf zie je hoe de dierenriembeelden na elkaar opkomen, stijgen enzovoort, en wordt de golvende beweging van de dierenriem zichtbaar. De kleurencirkel van de dierenriem is een hulp meer vertrouwd te raken met de beelden die tegenover elkaar staan (als de Vissen ondergaan, komt de Maagd op).

De andere kant van de sterrenkaart toont het cirkelen van de noordelijke sterren om de Poolster. Voor beginners biedt deze veel oriëntatiehulp.

Het boekje met hemelkaarten licht de bewegingen van de dierenriembeelden en de stand van de dierenriem toe.

Er is een beknopte handleiding om de kaart voor het actuele moment in te stellen en een uitgebreidere toelichting voor het waarnemen van de noordelijke hemel, speciaal voor beginners en leraren, en voor het waarnemen van het golven van de dierenriem. Zie www.liesbethbisterbosch.org/draaibare-dierenriemkaart-298.html

Paperback 32 blz., € 17,50

22 november 2018

ISBN: 978 90 82279 33 7

Uitgeverij Cichorei


meer nieuwe boeken