menu
Recente uitgaven

Nieuwe en nieuw vertaalde antroposofische boeken


De Dame met de eenhoorn 

De loutering van de menselijke ziel op de weg naar het hogere

Béatrice Arki

In Parijs hangt een reeks van zes middeleeuwse wandtapijten die samen 'het verhaal' van de Dame met de eenhoorn verbeelden. Over wat de beelden op de tapijten werkelijk vertellen leven verschillende opvattingen.

De schrijfster, die zich tientallen jaren met dit thema heeft beziggehouden, verklaart de symbolische betekenis van de beelden. Zij brengt de beelden in verbinding met het werk van grote kunstenaars en verdiept hun betekenis met behulp van de antroposofie.

De beelden vertellen het verhaal van een innerlijke weg van loutering - om de ziel voor te bereiden op de ontmoeting met het hogere.

Hardcover, genaaid, met vele afbeeldingen in kleur, € 25,00

22 januari 2021

ISBN: 9789492326553

Nearchus CV


Vertrouwen 

Daniella Hutter

We leven in een tijd waarin veel angst leeft en mensen van elkaar vervreemden door tegenstellingen en wantrouwen. Ons vertrouwen wordt beproefd. – Vertrouwen ontspringt uit een bron in ons innerlijk en brengt ons naar het midden: in onze verhouding tot het hogere in ons én in onze verhouding tot de medemens en de wereld. Deze bijzondere uitgave kan ons de kracht van een nieuw vertrouwen schenken.

“We zochten een weg om te leven met het verlies van vertrouwen en om het vertrouwen weer te vinden. Van gedragen worden, naar zelf dragend worden. Er werden wegen geopend om werkelijke interesse te ontwikkelen in het wezen van de ander, de mens te zien als een wezen van het midden.”

Deze uitgave bevat een weergave van vier werkbijeenkomsten over het thema 'vertrouwen' met Christine Gruwez, opgetekend door Daniella Hutter.

Paperback, 124 pagnia's, met afbeeldingen in kleur, € 16,50

29 december 2020

ISBN: 978-94-92326-56-0

Nearchus CV


Wie niest daar? 

Margreet Meijer, geïllustreerd door Kaly Cotteleer

Een vrolijk verhaal voor jonge kinderen, dat zijn oorsprong vindt in de coronatijd.

In het dierenbos is een zieke en op gezag van Uil moeten alle dieren thuisblijven, op hun tak of in hun hol. De stilte en afzondering vallen niet mee, maar de dieren overwinnen het. En ze ontdekken hun eigen talent, zoals Muis die merkt dat ze prachtig zingen kan en het hele bos moed in zingt. Als de zieke Das tenslotte beter is, is het groot feest.

Het verhaal sluit aan bij de kinderlijke belevingswereld. Doordat gevoelens van eenzaamheid en angst worden benoemd, biedt het een opening om met de kinderen te spreken over hun ervaringen tijdens de quarantaine in de recente coronacrisis.

Graviant Publishers, Doetinchem

Uitgeverij Graviant BV

Hardcover | 40 pagina's | € 14,95

18 december 2020

ISBN: 9789492593498


Zaaikalender 2021 

Maria Thun, vertaald door Alma Huisken.

Ieder jaar geeft Uitgeverij Christofoor een nieuwe zaaikalender uit gebaseerd op de de aanwijzingen van Maria Thun. Voor 2021 staan er de optimale zaaidagen in, geschikte momenten om te snoeien, te spitten of te oogsten. Voor bijenhouders worden de gunstigste dagen genoemd voor de verzorging van hun volken. De duidelijke symbolen en de uitneembare poster voor op de werkplek zijn van jaar tot jaar een stabiele hulp voor boeren, tuinders, imkers en andere buitenmensen.

De zaaikalender heeft een compact en handzaam formaat en is qua inhoud tegelijkertijd zeer volledig. Een must voor wie biodynamisch wil landbouwen of tuinieren.

Dit jaar zijn er artikelen opgenomen over onder andere de relatie tussen bomen en planten, een stuk over de esdoorn en een verslag van de eerste onderzoeksjaren van Maria Thun.

De kalender is los te bestellen bij de boekhandel of op www.christofoor.nl. Christofoor biedt ook een abonneeservice aan zodat ieder jaar de nieuwe editie direct bij je op de deurmat valt.

Maria Thun (1922-2012) was een autoriteit op het gebied van de biologisch-dynamische landbouw. Matthias Thun is haar zoon en zet haar onderzoek voort. Het samenspel tussen sterrenbewegingen en groeiresultaten geeft belangrijke ontdekkingen, waar ieder jaar de kalender op wordt gebaseerd. Na haar overlijden zette haar familie haar werk voort. Inmiddels gebeurt dit door de derde generatie: Titia en Friedrich Thun.

72 blz. , gebonden, 1155 x 235mm, € 13,-

9 december 2020

ISBN: 9789060389218

Christofoor


Autisme vraagt meer bewustzijn bij het communiceren 

Daar kunnen we van leren

Hans Lemmens

Mensen die in hun omgeving met autisme te maken hebben, weten dat het communiceren vaak heel moeizaam is. Hans Lemmens is erg bij dit probleem betrokken geraakt. In deze brochure neemt hij ons mee naar diverse kinderen met autisme waarmee hij heeft gewerkt. Door zich goed in te leven in de kinderen en in hun situatie is hij erin geslaagd om oplossingen te vinden waar dat soms onmogelijk leek.

Achteraf kunnen we vaststellen dat uiteindelijk veel mensen iets autistisch hebben en dat de door hem gevonden en gevolgde aanpak positief bij kan dragen aan de manier waarop wij met elkaar communiceren, nu en in de toekomst. Het communiceren met elkaar gaat dan niet meer vanzelf maar vraagt steeds meer bewustzijn en inspanning.

€ 3.00

5 december 2020

Centrum Sociale Gezondheidszorg


Boekbinden 

Basistechnieken

Ben van Spanje

Boekbinden is een eeuwenoud ambacht dat vraagt om technische vaardigheid en ruimte geeft aan kunstzinnige invulling. Het is ook een heerlijke hobby waarin je je vaardigheden geleidelijk ontwikkelt en steeds beter in staat zult zijn om unieke dingen te maken.

Met deze uitgave leer je de eerste beginselen en maak je kennis met materialen, gereedschap en enkele technieken. Aan de hand van korte beschrijvingen en verduidelijkende afbeeldingen begin je met een eenvoudig aantekenboekje en bind je ook je eerste echte boek!

Hardcover, genaaid, 83p, met afbeeldingen. in kleur, € 17,50

27 november 2020

ISBN: 9789492326539

Nearchus CV


Faust-agenda 2021 

Frederiek Nelissen

Doordat 2 tentoonstellingen dit jaar geen doorgang konden vinden brengt Frederiek Nelissen op ludieke manier haar werk onder de aandacht.

Voor € 14,95 kunt u zich een Faust-agenda 2021 aanschaffen. Hierin is iedere maand een schilderij van haar hand opgenomen en elke week een quote uit Goethe's Faust. Als appetizer is een stuk verhaallijn opgenomen uit het boek dat zij samen met Wil Uitgeest en Paul van Panhuys uitbracht. Verder zijn maanstanden en feestdagen in de agenda opgenomen.

Te bestellen via info@frederieknelissen.nl

26 november 2020


Ole Langbaard 

Daniela Drescher

Het is winter in het bos en Ole Langbaard komt tevoorschijn. Hij stapt door de sneeuw om de dieren eten te geven. Een kleine ree, een muis en een haas, ze krijgen allemaal wat lekkers van deze lieve oude kabouter. En als iedereen wat gehad heeft, keert Ole weer terug naar zijn gezellige huisje om uit te rusten van de lange dag.

Een nieuw en toch tijdloos kabouterverhaal om samen met kleine kinderen te lezen. Geniet samen van dit prachtige winterverhaal gedrukt op stevig karton.

Gebonden | 170 x 200 mm | € 7,95

25 november 2020

ISBN: 9789060389126

Christofoor


Het Christusbewustzijn 

Een moderne inwijdingsweg

Danielle van Dijk

Derde, geheel herziene druk

In dit inspirerende boek vertelt Danielle van Dijk hoe wij kunnen bijdragen aan een wereld waar de liefde regeert. Namelijk door bij onszelf te beginnen. Zij beschrijft hoe wij een universeel, kosmisch georiënteerd bewustzijn kunnen ontwikkelen om aan deze nieuwe wereld bij te dragen. Dit bewustzijn noemt zij het Christusbewustzijn.

Zij verbindt de inzichten van Rudolf Steiner met de Nag Hammadi Geschriften en de evangeliën van Maria Magdalena, Filippus, Thomas en Judas om tot een veelomvattend beeld van Christus te komen. Stap voor stap en door middel van oefeningen wordt uitgelegd hoe wij tot het Christusbewustzijn kunnen komen.

Paperback, 248 blz., € 20,00

24 november 2020

ISBN: 978 90 830811 4 4

Uitgeverij Cichorei


Wegen naar westerse meditatie 

Bastiaan Baan

Wegen naar westerse meditatie is een neerslag van ruim 50 jaar oefening en praktijk van dit thema. De auteur doceerde aan verschillende jaargangen studenten theologie in Amerika de praktijk van 'Inner Life', waarbij de wisselwerking met vragen, twijfels en ervaringen van studenten steeds weer nieuwe perspectieven opende.

In dit boek worden de centrale thema's van meditatie in verbinding gebracht met klassieke westerse methoden, zoals die onder meer in de stroming van het johanneïsche christendom en de Rozenkruisers werden beoefent. Daarnaast vormen veel praktische aanwijzingen van Rudolf Steiner een leidraad door het thema westerse meditatie.

Gebonden | 170 x 240 mm | € 22,95

18 november 2020

ISBN: 9789060389188

Christofoor


In gesprek met de kosmos 

Mensen en planeten

Rudolf Steiner

De activiteiten van de planeten en hun verbinding met ons op aarde kunnen we leren begrijpen en beleven. Ook de relatie tot ziektes en geneesmiddelen. Wat is het mysteriekarakter van vraag en antwoord? – Steiner is ook hier onze trouwe wegwijzer.

Planeten zijn niet de dode lichamen zoals de wetenschap die beschouwt. – Hoe kunnen we de activiteiten van de planeten leren inzien en beleven, en hun verbinding met ons op aarde? Daar hangt ongelooflijk veel van af. Zelfs tot ziektes en geneesmiddelen aan toe.

In zeven voordrachten over de relatie mensen – planeten krijgen we helder wat deze planeten voor ons betekenen. En wij voor hen. Zo blijkt elk metaal met een planeet samen te hangen. Steiner beschrijft de invloed die de planeten hebben op dieren, planten en stenen. En over de verbinding planeten, zonnevlekken en het weer.

Steiner is als wetenschapper van de geest ook hier onze trouwe wegwijzer.

€ 27.50

17 november 2020

ISBN: 978-94-92462-60-2

Uitgeverij Pentagon


Jaarkalender 100 jaar Antroposofische Gezondheidszorg 

Patiëntenvereniging Antroposana regio Eindhoven

Dit jaar staat in het teken van 100 jaar Antroposofische Gezondheidszorg. Vanuit de vraag van patiëntenvereniging Antroposana in de regio Eindhoven hebben we met een kalender creatie team daarom een bijzondere jaarkalender voor 2021 ontwikkeld. Met deze kalender willen we u de werkgebieden van de Antroposofische Gezondheidszorg met al haar zorgverleners in de regio Eindhoven voorstellen. De kalender is kunstzinnig vormgegeven, bevat een schat aan inhoudelijke achtergrondinformatie en is heel representatief.

Kijk voor een indruk van de kalender naar de preview van de kalender op https://antroposofie-eindhoven.nl/13-november-lancering-van-kalender-100-jaar-antroposofische-gezondheidszorg/.

Heeft u interesse in deze kalender en wilt u hem graag kopen voor uzelf of aan iemand cadeau doen? Dan kunt u terecht bij een van de genoemde verkooppunten op bijgesloten flyer.

Inmiddels hebben ook diverse andere regio’s kenbaar gemaakt belangstelling te hebben voor deze jaarkalender en wordt een format voorbereid met algemene inhoud die ook elders gebruikt kan worden. Alle rechten blijven voorbehouden aan het Kalender Creatieteam. Bij interesse om dit format in uw regio te gebruiken, kunt u Henk Verboom contacteren: henkwillemverboom@gmail.com

flyer.pdf

11 november 2020


toon meer nieuwe boeken