menu
Recente uitgaven

Nieuwe en nieuw vertaalde antroposofische boeken


Euritmietherapie bij gebitsafwijkingen 

Kennismaken met euritmietherapie

Ingrid Verschoor

Euritmietherapie is een manier van werken die nog niet zo bekend is. Toch worden er soms opmerkelijke resultaten mee behaald. In deze brochure neemt Ingrid Verschoor ons mee bij de gebitsbehandeling van een jong meisje.

Omdat deze behandeling al een aantal jaren geleden is gebeurd, is het mogelijk om het verloop en het resultaat te kunnen laten zien. Tegelijkertijd krijgen we hiermee een inkijkje in de manier van werken, waardoor we meer met deze vorm van therapie vertrouwd kunnen raken.

Gezichtpunten nr. 83, € 3.00

18 februari 2024

Centrum Sociale Gezondheidszorg


Waldorf- Vrijeschool- Steineronderwijs in praktijk 

Een onderzoek hoe kinderen leren in de lagere klassen

Els Göttgens

Een bevlogen en leerrijk werkboek voor leraren! De schrijfster heeft vele jaren ervaring als vrijeschooljuf (in Nederland en in de VS). In deze uitgave beschrijft ze levendig en enthousiasmerend over het concrete werken met de kinderen in de klas (de eerste drie leerjaren), o.a. over het lezen, vertellen, spelling, hoofdonderwijs, rekenen, toneelspelen, vreemde talen en meer.

A4-formaat, ringband, 73 pagina's

€ 25.50

6 februari 2024

Vereniging voor Vrije Opvoedkunst (VOK)


De Vrijeschooluitdaging 

Op weg naar de bewustzijnsziel

Henk Kranenborg

Een ervaren Vrijeschool-leerkracht beschrijft een zoektocht die naar de kern van het Vrijeschoolonderwijs voert. Die kern ligt in het wekken en ontwikkelen van de bewustzijnsziel. - Hoe kun je als leerkracht die weg gaan?

Dat wordt in 10 hoofdstukken vanuit verschillende aspecten beschreven.

Met 7 bijlagen waar ook praktisch mee gewerkt kan worden.

Paperback, groot formaat, met afbeeldingen in kleur, 116 pagina's

€ 25.50

6 februari 2024

Vereniging voor Vrije Opvoedkunst (VOK)


Pleidooi voor een genereus Europa 

Wilbert Lambrechts

Dit boek bevat in tijden van onzekerheid en verkramping drie voordrachten van Wilbert Lambrechts, die hij in Basel, Londen en Den Haag gehouden heeft tussen 2018 en 2023:

  • Volkeren bevrijden? (Basel, oktober 2018)
  • Het wezen Europa (Londen, augustus 2023)
  • De werkelijkheid waarin wij leven (Den Haag, november 2023)

Daaraan is toegevoegd een - vergeten, maar inspirerende - voordracht uit 1980 van Hans Peter van Manen over het Europese lot van België.

€ 15.00

19 januari 2024

ISBN: 9789077611456

Via Libra


Tempeliers 

Een gouden draad in de geschiedenis van Europa

Alice Woutersen-van Weerden

De zucht naar goud, die Filips de Schone in zijn greep had, luidde in 1307 het dramatische einde van de Orde van de Tempeliers in. De folteringen waaraan veel Tempeliers vervolgens blootstonden, hun afgedwongen bekentenissen en de dood op de brandstapel van Jacques de Molay, de laatste Grootmeester van de Orde, roepen nog steeds ontzetting op. Waarom moest het de Tempeliers zó vergaan?

In deze uitgave beschrijft Alice Woutersen-van Weerden een weefwerk van stromingen en ontwikkelingen die de geschiedenis van Europa kleurden, soms op de voorgrond, soms in het verborgene. In dit weefwerk licht het streven van de Tempeliers op als een gouden draad. Hun bezielde verbinding met de essentie van het christendom had niet alleen een diepe innerlijke kern maar wilde ook in de ontwikkeling van de Europese cultuur een gouden licht brengen.

Hardcover, genaaid, 285 pagina's, met afbeeldingen in kleur

€ 28,50

19 januari 2024

ISBN: 9789083325675

Nearchus CV / Adventum


Herders en koningen 

Rudolf Steiner

Vanuit een spiritueel gezichtspunt kan de mens gezien worden als behorend tot de zogenoemde herdersstroom en de koningenstroom. Rudolf Steiner beschrijft in deze voordracht hoe de oude wijsheidsleer uitdooft en nieuwe kenvermogens optreden.

De herders op het veld bezaten een imaginatief schouwen. De koningen werden geïnspireerd door de sterrenwijsheid. De herderswijsheid en de koningenwijsheid hebben zich gemetamorfoseerd. Helder wordt beschreven waar wij deze nu in onze kultuur terug kunnen vinden. Verder komen ter sprake o.a. Jahweh, de kerstsymbolen, Sint Nikolaas, Adam en Eva en de paradijsboom.

Paperback, 48 pagina's, € 15,00

2 januari 2024

ISBN: 9789493362048

Uitgeverij Pentagon


Bitterzoete smart 

De verschijning van Christus in de etherische wereld

Mieke Mosmuller

“Zeker, liefde is zo bitterzoet, en zolang we in deze wereld zijn, heeft ze nooit een volkomen zoete zoetheid, omdat ze niet volmaakt en ook nooit puur verzadigd en tevreden is, en toch blijft ze zeer aangenaam, terwijl haar bitterheid de zoetheid van haar zoetheid zuivert, zoals haar zoetheid de gratie van haar bitterheid aanscherpt.” (François de Sales, Traité de l'amour de Dieu)

“Als kind kennen we het verdriet dat grenst aan de gelukzaligheid. Als volwassene ben je daarvoor te hard geworden. Het tot tranen toe geroerd worden is een herinnering aan hoe het hart verzacht wordt door het leed.”

€ 26.50

18 december 2023

ISBN: 9789075240696

Uitgeverij Occident


De temperamenten 

Loïs Eijgenraam

In dit boek beschrijft Loïs Eijgenraam hoe bij kinderen tussen zeven en veertien jaar temperamenten zichtbaar worden. Door waar te nemen, beelden te vormen en door ons in te leven, kunnen we antwoorden vinden op de raadsels waar kinderen ons voor plaatsen. Dit boek helpt ons niet alleen onze kinderen (en alle andere mensen) om ons heen beter te begrijpen, maar ook licht te schijnen op ons eigen leven en de keuzes die wij maken.

Loïs Eijgenraam is vanaf 1985 werkzaam geweest als kleuterleerkracht en vakleerkracht (6-12 jaar). Daarnaast werkt(e) zij als gastdocent op verschillende (heil)pedagogische opleidingen in binnen en buitenland. Ze is vertegenwoordiger bij de IASWECE (Internationale Vereniging voor Waldorf/ Steiner/Vrijeschool pedagogie) voor het werkveld 0-7 jaar.

€ 15.00

18 december 2023

ISBN: 9789060389911

Christofoor


Hoe engelen in ons werken 

Michaela Glöckler

Een tocht door de engelenwereld - Inzicht krijgen in wat de mensenwereld en de engelenwereld elkaar te zeggen hebben, is het streven van deze verhelderende voordracht.

Engelenonderzoek is vandaag de dag in het westen een steeds meer voorkomende zaak; je wordt niet meer met een scheve blik aangekeken als je het over engelen hebt. Wel wordt er vaak vaag en zweverig over gesproken.

Rudolf Steiner spreekt openhartig en met grote exactheid over de engelenwerelden. De arts Michaela Glöckler spreekt, op basis van haar onderzoek ook met haar patiënten, over de hogere werelden van de engelen. Aan de basis daarvan ligt het – al even exacte – spirituele mensbeeld van de antroposofie.

Een warm en deels kunstzinnig document over dit thema.

Paperback, 61 pagina's, € 18,00

15 december 2023

ISBN: 9789493362031

Uitgeverij Pentagon


Leven met Persephone 

En de toekomst van de plantenwereld

Edith Lammerts van Bueren

Het is crisis in de landbouw. Het hele plantenrijk en ook ons dagelijks voedsel staan onder zware druk. Hoe kunnen wij ons daartoe verhouden?

Dit is het recht-uit-hart-verslag van een wetenschapper die vele jaren lang strijdt voor duurzame landbouw, veredeling van gewassen en gezonde voeding. Zij is o.a. geïnspireerd door spirituele beelden uit de Griekse godenwereld: Persephone en Hades. Die blijken een centrale rol te spelen zowel in haar biografie als in de plantenwereld.

Een fascinerend en inspirerend verhaal op de weg naar een duurzame toekomst.

Hardcover, 195 pagina's, met afbeeldingen in kleur

€ 30,00

5 december 2023

ISBN: 9789072052001

Uitgeverij Pentagon


Dichter bij de vogel 

Door fenomenologie

Wolter Bos

Op basis van jarenlange ervaringen als excursieleider met groepen die de fenomenen van de natuur respecteren, kwam dit boek tot stand. Het overbrugt de kloof die ontstaan is tussen de mens en de natuur om zich heen. Zo kan de vogel zijn wezen aan ons gaan uitspreken. De op Goethes fenomenologie gebaseerde methode is daarbij van cruciaal belang.

Goethes manier van kijken, die soms als goetheanisme, maar in dit boek als fenomenologie wordt aangeduid, is een avontuur.

Want er is nog een andere wijze van waarnemen en denken dan de gebruikelijke manier. Je kunt beleven dat je het wezen van de wereld gaat leren kennen! De vreugde van deze activiteit en het intens tevreden gevoel achteraf maakt dat je 'meer wilt'. Alleen gaat het niet zonder moeite. Je werkt ervoor, maar je krijgt er veel voor terug. Innerlijk.

€ 26.00

25 november 2023

ISBN: 9789492462367

Uitgeverij Pentagon


Stef & Lotje een BIJzonder verhaal 

Klas 2

Tessie Strijdonk & Heidi Hillebrand

Stef en Lotje zijn een tweeling en krijgen les op een vrijeschool. De tweeling maakt een heel BIJzonder jaar mee, want meester Pim heeft een nieuwe hobby ontdekt... Imkerij!

Stef en Lotje gaan samen met de meester en de klas, de wereld van de bijen ontdekken. En de meester zou de meester niet zijn, als hij dit niet overal zou laten terugkomen.

Dit boek is gevuld met herkenbare situaties die passen bij de tweede klas. In klas 2 krijgen de leerlingen les over de bijen tijdens een bijenperiode, leren ze wie Franciscus van Assisi is, maken ze al een beetje kennis met andere culturen en gaan ze natuurlijk weer op schoolreis!

Een feest van herkenning voor kinderen in de tweede klas!

€ 18.99

25 november 2023

ISBN: 9789464859423


toon meer nieuwe boeken