menu
Recente uitgaven

Nieuwe en nieuw vertaalde antroposofische boeken


Muzikale Verhalen 

Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam

Meestal worden muzikale composities gekoppeld aan afzonderlijke componisten. Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam hebben sinds drie jaar ontdekt dat het mogelijk is gezamenlijk te componeren, waarbij één plus één meer dan drie is.

Dit leidde tot het verschijnen van de cd Muzikale Verhalen, die meer dan een uur muziek van beide componisten bevat. De cd is in eigen beheer uitgegeven. Via onderstaande link vindt u achtergrondinformatie, kunt u verschillende muziekfragmenten beluisteren en de cd bestellen.

20 mei 2018


Van Pasen naar Hemelvaart en Pinksteren 

Zonnejaargroep

Wat gebeurt er eigenlijk na Pasen? Hemelvaart en Pinksteren zijn onlosmakelijk verbonden met Pasen, toch zijn deze jaarfeesten minder bekend. In deze brochure worden de achtergronden en tradities van Hemelvaart en Pinksteren beschreven.

Natuurlijk vindt u ook een keuze aan liedjes, recepten en knutselideeën, om onvergetelijke herinneringen te laten ontstaan!

brochure, 36 pagina's, € 6,75

30 april 2018

ISBN: 9789492326218

Nearchus CV


Karmisch mengelwerk 

Rob Gruben

Karma en reïncarnatie vormen de basis voor het moderne geesteswetenschappelijke onderzoek. Het is dus van groot belang inzicht te hebben in de thema's van de eigen levensloop. Hoewel die thema's in hoge mate persoonlijk zijn, volgen ze spirituele wetmatigheden en staan ze altijd in het licht van een groter doel. Daardoor is het mogelijk ook over zo'n persoonlijk onderwerp als karma toch enkele algemene of veel voorkomende tendensen te beschrijven.

Het accepteren en bewust doorleven van het eigen karma leidt uiteindelijk altijd tot spirituele kennis. Kennis die alleen op aarde en door de mens kan worden opgedaan. Zodoende is de mens de kroon van de schepping en zien de hogere engelmachten met oneindig vertrouwen neer op wat alleen de mens hen kan brengen: liefde en vrijheid. Dit boek probeert met name dat aspect vanuit verschillende kanten te belichten.

Paperback, 208p, € 18,50

20 april 2018

ISBN: 9789492326201

Nearchus CV / Adventum


Slaap, slapen en slaapproblemen bij jonge kinderen 

Gezichtpunten nummer 62

Loïs Eijgenraam

Het is bekend dat een klein kindje veel moet slapen. Dat is belangrijk voor de groei en ontwikkeling. Dat blijkt echter toch niet zo eenvoudig te zijn. Slapen en slaapproblemen bij jonge kinderen bezorgen vele ouders slapeloze nachten.

In de kinderopvang blijken steeds meer kinderen te komen die niet meer op eigen kracht in slaap vallen maar waar altijd een volwassene naast het bed moet zitten om het kind gerust te stellen dat het veilig is en zich over kan geven aan de slaap.

In deze brochure gaan we op zoek naar het belang van slaap, de oorzaken van slaapproblemen en mogelijke oplossingen.

Prijs € 5,-

10 april 2018

Centrum Sociale Gezondheidszorg


Zonnestraaltjes 

Hennie de Gans-Wiggermans

Een boek met herhaal-verhaaltjes die zich afspelen in de buiten-omgeving van kinderen. Een waardig vervolg op ‘Nog een keer!’ Allemaal bedacht en geschreven door Hennie de Gans-Wiggermans. Met suggesties voor tafelspelletjes, het uitspelen met kleuters en tips hoe zelf zo’n klein verhaaltje te maken.

Het ‘Vertelrecept’ leert je om het verhaal ‘by heart’ te vertellen. Verhaaltjes om te plezieren, maar ook om te helpen bij de taal- en fantasieontwikkeling van jonge kinderen.

€ 17,00, te bestellen via de website.

9 april 2018

Hennie de Gans-Wiggermans


Kijk eens 

Hennie de Gans Wiggermans

Hoe kijken kinderen en wat zien ze?Hoe kijken wij naar wat kinderen zien?Hoe kijken zij naar wat wij zien? Wat zien kinderen als ze buiten zijn? Zien we alles waarnaar we kijken? Kijken en zien is niet vanzelfsprekend. Kinderen kunnen niet anders. Als wij leren te kijken zoals jonge kinderen, gaat er een wereld van verwondering open.

Een verwondering die versterkt wordt door met liedjes en verhaaltjes de aandacht te vestigen op wat buiten te zien en te beleven is. Dit boek geeft achtergronden in zestien thema’s en kan de praktijk ondersteunen met de 27 liedjes, 53 versjes en 17 verhaaltjes.

De liedjes zijn zonder muziekbegeleiding ingezongen en staan op de bijbehorende CD.

€ 22,00, te bestellen via de website.

9 april 2018

Hennie de Gans-Wiggermans


Spel, spelen en speelgoed 

Voor kinderen van 0 tot 18 jaar

Loïs Eijgenraam

Spelen, hutten bouwen, sjouwen, knutselen, kliederen, gamen, vervelen, speelgoed, speelmateriaal, klimmen, opruimen, jongens en meisjes, binnen en buiten: veel aspecten van het spelen komen in dit speelse boek aan bod. Spelen is van zeer groot belang voor de gezondheid van kinderen, van alle mensen. Alle kinderen spelen als ze zich gezond en wel voelen, ieder speelt zijn eigen spel, maar wereldwijd is er toch een herkenbare spelontwikkeling te bespeuren. Die is in dit boek beschreven.

Het ene kind houdt het meest van knutselen en plakken, de ander rent en klimt liever, beiden hebben tijd en ruimte nodig om tot eigen spel en samenspel te komen. De auteur doet voor iedere leeftijd suggesties over speelgoed en de rol van de opvoeder.

1e druk | paperback | 14 x 20 cm | 96 blz | € 12,50

20 maart 2018

ISBN: 9789060388303

Uitgeverij Christofoor


Maria Magdalena, de Lady van Glastonbury en Iona 

Over de oudste wortels van het Keltisch christendom

Danielle van Dijk

In dit inspirerende boek vertelt Danielle van Dijk hoe wij kunnen bijdragen aan een wereld waarin man en vrouw gelijkwaardig zijn en waar de liefde regeert. Namelijk door ons te bezinnen op het Keltisch christendom en haar wortels. In dit oeroude wereldbeeld werden de woorden van Jezus en Maria Magdalena eeuwenlang bewaard door de Kelten in Engeland en Ierland. Maria Magdalena is namelijk na de dood van Jezus vrijwel direct naar Glastonbury in Zuid-Engeland gevlucht en pas acht jaar later naar Zuid-Frankrijk. Zij nam de woorden van Jezus met zich mee.

Op een heldere manier beschrijft de auteur de woorden en het wereldbeeld van Jezus, zijn vrouw Maria Magdalena en zijn broer Jacobus, in de legendevorming Jozef van Arimathea genoemd. Zij gaat ook diep in op de Kelten, hun cultuur en de verhalen rond de Graal. Want wie waren de Kelten die Maria Magdalena en Jacobus met open armen in Glastonbury ontvingen?

Zij verbindt de inzichten uit de Nag Hammadi Geschriften, waaronder de evangeliën van Filippus en Thomas, met de inzichten van Rudolf Steiner, Jacob Slavenburg en anderen. Zo komt zij tot een veelomvattend beeld van het Keltisch christendom, waarin ook begrippen als reïncarnatie en karma een plek hebben.

Maria Magdalena, de Lady van Glastonbury en Iona is een positief en inspirerend boek. Het is tevens een spirituele reisgids voor een bezoek aan Glastonbury met beschrijvingen van de belangrijkste plekken en hun achtergronden.

Dit boek is een echte aanrader als je naar Glastonbury of Iona gaat of als je meer wilt weten over het Keltisch christendom, dat ook wel het Graalchristendom genoemd wordt. Het wil een oproep zijn onze christelijke waarden te herijken.

Het boek bevat 194 afbeeldingen en foto’s in kleur.

Paperback, 280 pagina's, 1e druk 2018, € 24,50

19 maart 2018

ISBN: 9789491748721

Uitgeverij Cichorei


Ita Wegman 

Haar leven en werk

Ed Taylor

Wie was Ita Wegman? De Nederlandse arts Ita Wegman is vooral bekend geworden als degene die samen met Rudolf Steiner de antroposofische geneeskunde heeft ontwikkeld.

In deze levensschets beschrijft taylor haar jeugdjaren in Indonesië, haar drang naar Nederland, haar Berlijnse jaren, haar massage en heiltherapieën, en haar ontmoeting met Rudolf Steiner. 'Onvergetelijk is voor mij het moment dat Steiner met mij wilde samenwerken.' En (tegen Steiner) 'U was al in oude tijden mijn leraar' onthult hun diepe verbondenheid.

Nog tijdens haar studie woonde ze voordrachten van Steiner zo graag bij dat ze daarvoor naar Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland reisde. Bij haar werk als arts beleefde ze een zware verantwoordelijkheid jegens de patiënten die zich aan haar toevertrouwden. Wegman maakte tijdens haar leven talloze reizen door grote delen van Europa. Haar verbinding met de spirituele cultuur van Europa wordt zichtbaar in haar prachtige boek met essays, De oude en nieuwe mysteriën.

Paperback, 148 blz., € 25,00

17 maart 2018

ISBN: 9789490455927

Uitgeverij Pentagon


Op ontdekkingstocht door de mysteriedrama's van Rudolf Steiner 

De weg van Felix en Felicia Balde

Marc Nauwelaerts

Is het toeval dat de laatste twee vertolkers van de rol van Felix Balde in de Mysteriedrama’s van Rudolf Steiner, Marc Nauwelaerts en Rob Tuk op het lumineuze idee gekomen zijn om een boek over Felix Balde uit te geven? (Marc als schrijver en Rob als praktisch ondersteuner).

Het is een unieke uitgave en is nu het tweede boek van het Drempeltheater in de Nederlandse taal geworden. Het gaat over de kruidenzoeker én leraar van Rudolf Steiner: Felix Koguzki en zijn op hem geïnspireerde figuur van Felix Balde in de Mysteriedrama’s.

Om dit boek ook financieel te kunnen dragen, hebben we uw hulp nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden:

U kunt ons uw vertrouwen schenken door een schenking of een lening voor de eerste 250 boeken die wij willen laten drukken. Elk bedrag is welkom.

Wanneer u vóór 18 maart a.s. één of meer boeken bestelt en betaalt, kost dit interessante en hoogst actuele boek slechts €15,- Na deze datum is de prijs €19,50. U kunt uw boek dan tijdens de voorstelling op 15 april in ontvangst nemen. En als u daar niet bij kunt zijn, sturen we het boek naar u op (met verzendkosten).

U kunt het totaalbedrag overmaken naar rekeningnummer:

NL33 TRIO 0784 9539 02 t.n.v. Drempeltheater De Lier, onder vermelding van: ‘Boek Felix en Felicia Balde’, het aantal boeken en/of de vermelding leen- of schenkgeld. Wij zien uw bijdragen (onder dankzegging) graag tegemoet!

14 maart 2018


Praktische ontwikkeling van het denken 

Rudolf Steiner

Het 'praktische' van dit boekje is dat het een beeld geeft van wat denken eigenlijk is en tegelijkertijd ook een aantal kleine oefeningen geeft om ons denken tot een praktisch denken te maken.

Dat deze oefeningen ook de aanzet kunnen geven tot een veel verderstrekkende innerlijk weg, dat wordt vanzelf wel duidelijk. Het aantrekkelijke is dat ze een begin kunnen vinden in ons dagelijks leven.

Minibrochure, 26 pagina's, € 3,00

12 maart 2018

Nearchus CV


Vruchtbare landbouw op biologisch-dynamische grondslag 

Rudolf Steiner

De bekende ‘landbouwcursus’ uit 1924: een spirituele benadering van de natuur, van kosmische ritmen tot en met de chemie van de plant.

Met een nawoord van Albert de Vries. (GA 327) Nu in een herziene druk.

3e druk | gebonden | 310 blz | € 32,50

16 februari 2018

ISBN: 9789060385814

Stichting Rudolf Steiner Vertalingen


toon meer nieuwe boeken