menu
Het citaat van de dag

Verzorgd door Renée Zeylmans († 16 februari 2018)


nieuw

Op vrijdag de 13e oktober 1307 werden op bevel van koning Filips de Schone alle leden van de Tempelierenorde in Frankrijk gearresteerd, op valse gronden. Het was het begin van de nagenoeg volledige uitroeiing van de Orde van de Tempelieren.

”Wanneer de mens zijn dagelijks werk verricht, met zijn handen of met een ander werktuig, dan plaatst hij daarmee iets uiterlijks, iets materieels in de wereld. Met de mystiek zoals de Tempelieren die beleefden, wordt iets geestelijks in de geestelijkheid van de aarde gebracht. Maar hiermee zette de mensheid werkelijk een stap verder in haar ontwikkeling. Het Mysterie van Golgotha werd door dit beleven van de Tempelieren op een diepere manier begrepen en ervaren.

Daarmee was er iets met betrekking tot het Mysterie van Golgotha ontstaan dat er eerder niet was. De Tempelieren hadden daarmee echter ook nog iets bijzonders bewerkt. Doordat zij zich zo intensief inleefden in het Mysterie van Golgotha, hadden zij het vermogen ontwikkeld om de christelijke inwijding door deze historische gebeurtenis werkelijk te bereiken.”

 
Rudolf Steiner, 2 oktober 1916

GA 171, pagina 197 – vertaling JH


meer citaten

Adressen en bronnen

Renée Zeylmans

Overleden op 16 februari 2018

Nearchus CV

Uitgeverij voor Sociale Driegeleding

Postbus 387

9400 AJ Assen

0592 408 989

www.nearchus.nl

Uitgeverij Pentagon

Vertalingen van Rudolf Steiner, opvoeding en vrijeschoolpedagogie

Weteringschans 54-a

1017 SH Amsterdam

020 622 7679

www.uitgeverijpentagon.nl

Stichting Rudolf Steiner Vertalingen

'Werken en Voordrachten' in het Nederlands

Boswachtersveld 203

7327 JS Apeldoorn

www.steinervertalingen.nl