menu
Recente uitgaven

Nieuwe en nieuw vertaalde antroposofische boeken


De impuls van Pinksteren en de werking van Christus in het sociale leven 

Sergej O. Prokofieff

Wat betekent Pinksteren en hoe kan in onze tijd de Pinksterimpuls worden gewekt voor de sociale toekomst? Hoe kan de Christusimpuls en ook Christus zelf tot leven komen in de sociale gemeenschap?

Sergej O. Prokofieff toont de samenhang aan tussen het uitstromen van de Heilige Geest in het Keerpunt der Tijden en de daardoor in de huidige tijd mogelijk geworden innerlijke ervaring van Christus. Hij beschouwt de Kerstbijeenkomst van 1923 waarbij de Algemene Antroposofische Vereniging werd opgericht, als een vervolg en metamorfose van het oorspronkelijke Pinkstergebeuren. De leden van de vernieuwde Antroposofische Vereniging werden in de Kerstbijeenkomst uitgenodigd om de Grondsteen in hun hart op te nemen als uitdrukking van hun individuele en gemeenschappelijke verbondenheid met de geestelijke wereld.

Prokofieff beschrijft dat de verwerkelijking van deze vernieuwde Pinksterimpuls vooral afhankelijk is van de geleidelijke ontwikkeling van vier op elkaar voortbouwende sociale vermogens. In dit proces leert de mens om gaandeweg steeds meer samen te werken met de goddelijke wereld. Rudolf Steiner spreekt in dit verband van de omgekeerde cultus.

€ 12.00

20 mei 2023

ISBN: 9789083170619

Kitesj


meer nieuwe boeken