menu
Recente uitgaven

Nieuwe en nieuw vertaalde antroposofische boeken


De vier temperamenten 

Loek Dullaart

Een kind, een mens is meer dan zijn fysieke lichaam. Je kunt ook iets aflezen aan zijn gestalte, zijn gewoontes en gedrag. Dat is zijn temperament. In dit boekje worden de vier temperamenten beschreven. Zij zijn verwant met de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur.

Loek Dullaart (1947), herkent veel uit zijn ervaringen als therapeut, als leraar, als vader en grootvader in het omgaan met deze vier temperamenten: de cholericus (vuur-type), de sanguïnicus (lucht-type), de flegmaticus (water-type) en de melancholicus (aarde-type).

Met veel voorbeelden laat hij zien hoe je met deze inzichten niet alleen kinderen, partners en vrienden beter kunt begrijpen en benaderen, maar dat deze inzichten ook kunnen bijdragen aan zelfkennis en zelfontwikkeling. Inzicht hierin vormt dan ook een uitbreiding en verdieping van de huidige pedagogie, psychologie en de innerlijke scholingsweg. Een 'must' voor alle opvoeders.

De deeltjes zijn afzonderlijk of als serie te bestellen bij Loek Dullaart. (loekdullaart@gmail.com) € 12,50 per stuk en € 35,- per drie.

30 september 2018

ISBN: 978-90-828424-0-1


meer nieuwe boeken