menu
Recente uitgaven

Nieuwe en nieuw vertaalde antroposofische boeken


Motief belicht... De filosofie van de vrijheid 

Diverse auteurs

De coronacrisis heeft niet alleen een grote invloed gehad op onze samenleving, maar ook een indringend beroep gedaan op ons oordeelsvermogen. Tegengestelde visies staan hierin soms fel tegenover elkaar. Wat is nu waarheid? Hoe kun je je een gedegen oordeel vormen?

Rudolf Steiner wist als geen ander hoe daar een handvat voor te bieden. Met De filosofie van de vrijheid schreef hij een boek op het snijvlak van wetenschap, filosofie en spiritualiteit. Als handreiking bij het bestuderen van dit standaardwerk publiceert de AViN nu Motief belicht... De filosofie van de vrijheid; een boekje dat enerzijds bedoeld is als introductie voor nieuwe lezers, en anderzijds verdieping wil bieden voor wie al bekend is met dit werk. Interviews en verdiepende artikelen laten vanuit verschillende invalshoeken zien welke waarde Steiners standaardwerk in deze crisistijd te bieden heeft.

Zo zet Steinervertaler Pim Blomaard, tevens voorzitter van de Antroposofische Vereniging, het boek in een historische context. legt universitair docent filosofie Jesse Mulder een link met het opkomende complotdenken en gaat auteur Christine Gruwez in op gradaties van vrijheid. Ook leggen verschillende professionals uit hoe De filosofie van de vrijheid hen inspireert in hun dagelijks werk en vertellen filmmakers Joris Zee en Arne Verbrugh over de documentaire die zij over dit boek maakten. Désanne van Brederode schreef een prachtig gedicht en Hans-Dieter Appenrodt verzorgde de smaakvolle illustraties.

U kunt het boekje bestellen bij de Antroposofische Vereniging in Nederland, tegen de kostprijs van €10,- inclusief verzendkosten. Bestellen kan via:

13 oktober 2021


meer nieuwe boeken