menu
Recente uitgaven

Nieuwe en nieuw vertaalde antroposofische boeken


Rudolf Steiner en Johannes 

Twee gezworen vrienden

Hans Stolp

Rudolf Steiner, stichter van een nieuwe cultuur, en Johannes, leerling van Jezus Christus, hadden beiden in hun eigen tijd de opdracht om het esoterische christendom aan de mensheid door te geven. Deze gezamenlijke opgave maakt dat zij twee gezworen vrienden zijn.

Hans Stolp beschrijft hoe Rudolf Steiner steeds meer verbonden raakte met Johannes. Zo kreeg hij een diepgaande verbinding met de visioenen die Johannes schouwde, en die hij beschreef in het Bijbelboek De Openbaring van Johannes. Ook mocht hij door de ogen van Johannes kijken naar wat deze tweeduizend jaar geleden beleefde tijdens de kruisiging, de dood en de opstanding van zijn geliefde Meester. Hierdoor begreep hij waarom die gebeurtenis het keerpunt der tijden was, het moment waarop de mensheid begon aan een hele nieuwe ontwikkelingsweg.

Johannes beschreef die weg in beelden, Steiner in de taal van vandaag. Zonder hen zouden wij niets begrijpen van het leven op aarde, van de opdracht die wij te vervullen hebben en van de nieuwe ontwikkelingsweg die wij mogen gaan. Het is de bedoeling om die weg bewust te gaan; met inzicht, met liefde en met vreugde. Dit boek wil hiertoe een steun zijn.

€ 20.00

Uitgeverij Ankh-Hermes

1 juli 2023

ISBN: 9789020220643


meer nieuwe boeken