menu
Recente uitgaven

Nieuwe en nieuw vertaalde antroposofische boeken


Ziele echo van het wereldwoord 

De weekspreuken van Rudolf Steiner

Vertaling door Michiel Rietveld

De eigen vertaling van de 52 weekspreuken die als oertekst door Rudolf Steiner in 1912 geformuleerd zijn hebben we zelf vertaald. Wij werden getroffen door de vaak exacte relatie tussen wat zich in de natuur afspeelt en de roerselen die in de eigen ziel waarneembaar zijn.

Uitgangspunt bij de vertaling was dat we de “dans” van Steiners Duitse woordgebruik zoveel mogelijk in het Nederlands wilden volgen. Wij hebben er vele jaren aan en mee gewerkt en konden zo toegroeien naar dit eindresultaat.

De foto's, die zacht op de achtergrond staan bij elke week zijn zorgvuldig verzameld en passend gemaakt bij de in de spreuk opgeroepen stemming.

In de oorspronkelijke Duitse tekst begint de nummering van de weken altijd met Pasen. Die nummering staat hier tussen haakjes rechts bovenin. Wij volgen hier de weeknummers zoals ze in de samenleving gebruikt worden. Die staan links bovenin.

Het boekje is gemaakt op formaat A5 verticaal en voorzien van een handige ringband. Het boekje is Lesmateriaal voor ieder die ermee wil werken. Het is niet te koop in de boekwinkel. Het kost 20 euro exclusief verzendkosten vanuit NL en is te bestellen bij

1 mei 2020


meer nieuwe boeken