Overzicht van activiteiten

Westerse meditatie
Een SamenScholingstraject van een jaar van het Atelier Antroposofie & Samenleving
Kom je te weinig toe aan wat innerlijk echt belangrijk voor je is in deze tijd? Zou je anders willen omgaan met de vraagstukken in je leven en werk? Wil je meer kunnen handelen vanuit eigen inzichten? Ben je benieuwd naar mediteren en onderzoeken zodat je de werkelijkheid in een ruimer perspectief kan zien?
Vanuit dit soort levensvragen ontstond het jaartraject Westerse Meditatie. Een jaar waarin je ruimte maakt voor een subtiele ontwikkelingsstroom in jezelf terwijl je leven gewoon doorgaat. Want dat is het moeilijkste: terwijl de aardse stroom doordendert, innerlijk te reiken naar een wereld van grotere wijsheid. En deze wereld steeds meer te integreren in je dagelijks leven terwijl er van alles moet, thuis en in je werk. Hoe wordt je je meer bewust van je eigen waarnemen, denken, voelen en willen en versterk je je zeggenschap daarover? Hoe raak je meer aangesloten op wie je in wezen bent en wat je werkelijk te doen hebt? Hoe zie je beter wat er speelt in je werk, bij een levensvraag of in de samenleving? Wij nodigen je uit om zulke thema’s samen op te pakken. Als je met anderen uitwisselt, oefent en ook omgaat met tegenwerkende krachten, ontmoet je niet alleen jezelf, maar stel je ook elkaar in staat tot vernieuwing.
Wat gaan we doen?
Onder leiding van ervaren begeleiders versterk je je bewustzijn over westerse scholingsvormen en bouw je een oefen- en meditatiepraktijk op. We komen maandelijks bij elkaar in Zeist om onze aandacht te leren richten en verdiepen, om veel te oefenen en om gezamenlijk meer inzicht te krijgen in diepere lagen van de werkelijkheid en van ons eigen mens zijn. We ontmoeten elkaar in alle rust en sterken onze waarnemingen en vermogens via meditatie oefeningen, terugblikken, gesprekken, speelse werkvormen, kunstzinnige en euritmieoefeningen. We verkennen ook onze weerstanden: wat weerhoudt ons om nieuw te kunnen zien en handelen? Thuis kun je verder met de aangereikte oefeningen en tussen de bijeenkomsten zijn er regelmatig online contact- en oefenmomenten. Daarnaast wordt tijdens de avonden aandacht gegeven aan de menskundige en geestelijke aspecten van de oefeningen en de opgedane gewaarwordingen. Zo word helder hoe je je vermogens kan ontwikkelen en kan je onderzoeken hoe je verbinding kunt maken met het stukje hemel boven onze aardse stroom. Het mooie is, dat iedereen vanuit zijn eigen levensweg deelneemt. En doordat iedereen zichzelf inbrengt, ontstaat een ruimte die geen van ons alleen kan scheppen. Dit meemaken geeft levens kracht.
Versterk je intuitieve vermogens en schep toekomst!
vrijdag 20 september 2024 10.00 uur
vrijdag 20 juni 20.30 uur
Antroposofische Vereniging
Boslaan 15, Zeist
Inlichtingen dramatische euritmiecursus
Telefonisch inlichtingen door Guido Borstlap over de cursus van Michel Vitalis
lees hier verder...
Zomerweek 31: Learning by unlearning
Een week van de Vrije Hogeschool Zeist met Jan van Gils – fenomenoloog, filosoof en vrijeschooldocent natuurkunde
lees hier verder...
Zomerweek 31: De wijsheid van de hemelse jonkvrouw
Cursus van de Vrije Hogeschool Zeist, o.l.v. Kees Zoeteman en Astrid van Zon
lees hier verder...
Tentoonstelling Frans Copijn
Van de zomer is er een tentoonstelling waar je kan waarnemen hoe het wezen van de verschijnselen tot je spreekt d.m.v. van zijn bijzondere aquarellen.
lees hier verder...Europa tussen Oost en West
Seminar georganiseerd door Stichting Driegeleding, met de sprekers Heidjer Reetz, Jan van Gils en Arjen Nijeboer.
lees hier verder...
Uitleen schilderijen Leo Klein
Tijdens de lerarenweek kunnen geleende schilderijen teruggebracht worden en nieuwe schilderijen uitgezocht worden..
lees hier verder...
De vier elementen en ik
Zomerweek: buiten-euritmie met Juliette van Lelieveld en Brian Lamb, kunstworkshops door Marc Brussee
lees hier verder...
Uit de wereld van de elementenwezens
Bijeenkomsten met begeleiding van Marinus Pennings
lees hier verder...
Zomerweek 34: Tao
Cursus van de Vrije Hogeschool Zeist o.l.v. Chantal Heijdeman en Edith Lammerts van Bueren
lees hier verder...