menu
verzorgd door Ilse Beurskens-van den Bosch

Gevouwen lente

Spinazie, munt en citroenmelisse in bladerdeeg

De voorjaarskruiden munt en melisse hebben een heerlijke geur en verfrissende smaak. Een feest om ze te mogen fijn snijden. De aromatische olie vormt zich in het blad wanneer de plant zich op de bloei voorbereidt. Wanneer de plant eenmaal bloeit verplaatst de olie met aroma naar de bloemen. Pluk daarom de blaadjes voordat de plant gaat bloeien.

Recept voor 10 flappen

  • 200 gram spinazie
  • 1 ui
  • ½ bosje munt
  • ½ bosje citroenmelisse
  • 200 gram feta
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • milde olijfolie

Bladerdeegplakjes van elkaar halen en laten ontdooien. Spinazie wassen, klein snijden en goed uit laten lekken. Oven voor verwarmen op de temperatuur die op de verpakking van het bladerdeeg vermeld staat.

Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen mee in smalle partjes snijden. Partjes fijn hakken. Ui fruiten in olie op een laag vuur totdat ze glazig is.

 

Feta in kleine blokjes snijden of verkruimelen. Munt en melisse fijn hakken.

Spinazie aan de ui toevoegen en in enkele minuten al roerende laten slinken. Zodra de spinazie geslonken is, het vuur uit zetten. Feta, munt en melisse toevoegen en door elkaar roeren.

Het bladerdeeg wordt straks gevouwen van het punt links boven naar het punt rechts onder zodat er een driehoek overblijft. Leg op de rechter schuine helft zo veel vulling dat de flap nog dicht gevouwen kan worden. Bladerdeeg dicht vouwen. De randen van de flappen goed aandrukken zodat ze aan elkaar plakken. Leg de flappen in de voorverwarmde oven en bak ze in de aangegeven tijd goudbruin.

Lekker als lunch of bijgerecht. De vulling is ook lekker op pannenkoeken of in tortilla’s of als bijgerecht bij een graangerecht.

Week 1 van mei